iPhone – cate unitati s-au vandut in 10 ani

iPhone a fost lansat de catre compania Apple in anul 2007 si desi in primul an nu a uimit cu vanzarile, 10 ani mai tarziu este cel mai popular si mai bine vandut smartphone de pe planeta. Vorbim desigur despre seria de produse iPhone, care a generat pana in prezent vanzari de nu mai putin de 1.2 miliarde de unitati in 10 ani de zile, mai mult decat orice alta serie de produce iconice din istorie.

Puteti vedea in imaginea de mai jos ca iPhone are foarte aproape in urma, cu 1 miliard de produse vandute global, celebra serie de papuse Barbie, cunoscuta in intreaga lume. La distanta foarte mare in urma sunt binecunoscutele brichete Zippo, cu 600 de milioane de unitati vandute la nivel global, o adevarata realizare pentru un asemenea tip de produs.

In continuare avem mai multe produse precum seria Sony Playstation, cea Nintendo Gameboy si DS, cubul Rubik, sau Sony Walkman, acestea inregistrand intre 200 si 400 de milioane de vanzari. Ultima serie de produse cu vanzari ce merita avute in vedere este seria de masini Toyota Corolla, intre 20 si 40 de milioane de unitati fiind vandute in lumea intreaga.

Cele 1.2 miliarde de unitati ale iPhone vandute la nivel global de catre compania Apple au adus peste 700 de miliarde de dolari in conturile companiei, pretul mediu de vanzare fiind intre 610 si 700 de dolari per unitate. Dintre toate produsele din lista de mai jos, iPhone a generat si cei mai multi bani pentru compania producatoare, dar asta nu mai mira pe nimeni.

iPhone succes vanzari istorie

41 COMENTARII

  1. Vaticanul a rostit 900 mil de rugaciuni in intreaga istorie.
    iPhone cred ca este Dumnezeu incarnat intr-un produs cu suflet iOS

  2. Doamne ce bazaconii . Sa zicem ca exista 3,5 miliarde de smartphoane in lume , desi nu sunt atatea , sa zicem ca Apple are o cota de utilizatori de 15% , desi nu are.
    Rezulta ca Apple are 500 si ceva de milioane de iPhone in uz . Unde sunt restul de aproape 700 milioane ?
    Nu cumva Apple a umflat cifrele pana au pocnit si au adaugat si toate multele iPhoane schimbate in garantie ?
    Cred ca nici Apple , nici analistii nu mai stiu adevarul de atatea minciun repetate la infinit. Uite asa se creeaza mitul , pe minciuni.

  3. tu esti incapabili sa faci diferenta intre 1.3 miliarde vandute in 10 ani si cate sunt active in prezent??? de exemplu iphone 3gs s-a vandut 1 unitate, dupa 5 ani, s-a aruncat…asta inseamna 1 iphone vandut si 0 acive in statistica

    Mai citeste in kkt 1data articolul. Este o rusine ca un roman ca tine, critica fara sa inteleaga statistica o companie atata de mare.

  4. Vrei sa-mi spui ca diferenta aia uriasa au ajuns la gunoi , cand de iPhone se trage pana cand chiar nu mai poate fi folosit ? Plus ca modelele vechi care at fi putut ajunge la gunoi au fost vandute in numar mult mai mic decat cifrele care se vehiculeaza pt modelele din ultimii ani .
    Pai doar ultimii trei ani s-a pretins ca s-au vandut 250 milioane pe an , asta at fi 750 milioane din care 99,9% at trebui sa fie in uz . Nici macar astea nu corespund cu ce exista cu adevarat in piata.
    Ce sa mai vorbim de cate 200 milioane in anii cu iPhone 5 si 5s , care ar trebui si alea sa fie 80-90% in uz , ca de sunt “puternice” si acum si suportate in iOS.
    Sunt niste minciuni cat casa si multi troli care le propaga si le fac mit , iar oile le rumega cu o satisfactie de sine incredibila.

  5. pai tu crezi ca mai exista pe piata iphone 2g/3g/3gs sau chiar si 4?? sa nu uitam, ai problema cu un iphone, se returneaza si tu primesti altul, deci printr-o persoana ei practic au vandut 2 (prin garantie sau fara)
    Invata sa intelegi statistica si dupa aceea jigni o companie ce nu are nimic de castigat ca spune ca au vandut 1 miliard sau 1.3

  6. iPhone 2,3,4 nu s-au vandut in numere comparabile cu ce se pretinde ca s-a vandut in ultimii 5 ani . Ori in ultimii 5 ani se pretinde ca s-au vandut peste un milliard si at trebui sa fie aproape toate in uz.
    Nu tine cu retururile – ai schimbat un iPhone in garantie , inseamna ca ai inlocuit , nu ca ai vandut doua.
    Pot sa pun pariu ca sunt peste 30% iPhoane inlocuite , deci nu vandute inca odata . Asta ar explica parte din minciuna, dar tot nu ajunge.
    Inca odata – cifra de iPhoane din total smartphoane in lume , demonstreaza clar minciuna perpetua a Apple si imbecilitatea analistilor care rostogolesc minciuna asta.

  7. Ba da statisticile nu le poti face decat pe activari. Deci ai activat 1 ai probleme il returnezi apple il sterge baga alt imei si iti inlocuiesc/vand altul cu activare noua si sunt sigur ca in 8-9 ani au fost multe inlocuite global
    Altfel doar apple stie exact

  8. Lol, ce calcule ai facut tu acolo. Aici e vorba de vanzari pe 10 ani, ce iPhone de acum 10 ani mai e folosit activ azi ? Cifra reala de iPhone-uri active e intre 500 de milioane si 700 de milioane, cu accent mai mult spre partea de sus.

  9. Dacă pui și toate pocnitoarele la socoata s-ar putea. Ia zi câte Galaxy s-au vândut de-a lungul timpului de la S1 la S8 inclusiv,știi?

  10. pai din moment ce saracisme sunt mai multe…automat samsung vinde si feature phones f multe, asa baga si ipad etc daca tot le amestecam

  11. ai vazut ipad pro? superbe…smartphone de 1000 euro

    intelege iPhone s-a vandut bine, cu toate diagonalele lor…

    aici comparam cu seria galaxy S, pt ca aceasta serie este tot timpul cea ce incearca sa se lupte parte-n parte.

    Bine ca nu bagi sa zici ca domne un nokia 3310 se vine mai bine ca un vertu

  12. compari iar, smartphone de 2-3 ani vechime cu unul din 2017…asa si eu zic ca iphone 7 e peste orice a lansat samsung vreodata incepand de la clapete si slide phones…
    doamne ce comparatii tampite

  13. la cum gandesti meriti sa fii mic. daca esti tu mic nu inseamna ca toata Romania este mica
    Daca tu gandesti asa, samsung te-a castigat…dar tu cumperi iphone. Esti un om cu probleme, banii munciti dai pe ceva care din pct tau de vedere este mult inferior fata de un samsung.
    Deci e ca si cum mergi la farmacie si iei o pastila ce stii ca nu iti face bine in loc sa iei pe cea potrivita.
    Inca 1data Apple nu mai vinde iphone 6, iar J Ax sau ce kkt mai apare in urmatorii ani sa le compari cu produse de acum 10 ani arata cat de disperat esti sa arati ca samsung este mai bun
    Bine ca nu imi compari un vw cu 2 generatii vechime cu un renault de ultima generatie
    “sunt mentinute de Apple pentru a lupta cu A-urile si J-eurile Samsung”
    Chiar sunt curios unde ai vazut declaratia celor de la Apple, ca anumite iphone sunt pt a lupta cu A si J etc

  14. nu pierd nimic, wtf..banii inca sunt in cont,femeile pe mine…ce comentarii de badaran. Ce treaba are iphone 7? tu vorbesti de iphone 6 ce nici macar nu se mai vinde oficial doar ca sa dai victorie unui samsung nou….
    Nu sunt salbatic, dar daca un om abereaza doar sa duca rezultatul cu orice pret catre un anumit punct, pai tati, acest om trebuie zdrobit pt ca este ca politicianu, ce abereaza si compara orice doar ca sa rezulte ce vrea el chiar daca este o totala aberatie comparatia si garbara pe care o face
    Toti cei care avem companii vrem profit, deci elimina tampenia asta copilareasca.
    Nu esti disperat pt ca nu iti permiti sa fii
    Realitatea este care este, este scrisa si in articol,ca vin niste maimute sa incerce tampenii si chestii non-sense,trebuie eliminate,in natura le impuscam, aici le rupem verbal ca sa nu faca copii si sa se inmulteasca si sa se imputa

  15. Pai hai sa comparam egal,vârfuri de gama Samsung vs vârfuri de gama IPhone. Ca și când compari S-klasse cu BMW seria 7 și atât,nu pui și camioanele Mercedes și motocicletele de la BMW la socoteala.

  16. Da frate,mare evoluție J5 2015,2016,2017. In trei ani a evoluat așa:
    1. Exact același ecran 1280X720 trei ani la rând
    2. Exact aceasi camera de 13 mpx spate și 5 mpx fata trei ani la rând
    3. J5 2015 GPU Adreno 306…J5 2016 GPU Adreno 306.
    Asta zic și eu evoluție!
    Dar na,dacă umbla puțin la design,in sensul ca-l copiază pe al lui S7,gata te-ai dat pe spate,nu contează ca hardware-ul e același de 3 ani.

  17. Auzi prietenas ??? ia compara la Apple cele pe care le-ai dat tu exemplu:
    326ppi: Iphone 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6S, 7
    8mpx: iphone 4S, 5, 5C 5S, 6
    750×1334 pixels: iphone 6, 6S, 7

    Tu vorbesti serios Amfetamin? ? Te legi de lucrurile astea cand Apple vinde aceleasi lucrui de n generati ???

  18. 1.4S-960×640; 5-1136×640; 6-1334×750
    2. Sa nu-mi zici ca,camera de pe 4S e identică ca cea de pe 6 chiar dacă rezoluția e la fel,ceea ce nu se poate spune despre J5 2015-2016-2017,e exact același modul!
    Și nu compari ecranul lui 6 cu 6s sau 7,pe lângă tehnologia force touch mai e și alt display,mai ales la 7.
    Așa zic și eu ca S6-2560×1440; S7-2560×1440; S8-2960(datorită ecranului alungit) x tot 1440.

  19. Sa-ți dau dreptate la ce anume? Îmi cer umil scuze ca nu ți-am răspuns in secunda doi dar unii dintre noi mai și muncesc la doua job-uri,nu stau toată ziua la palavre pe idevice.