Samsung dezvolta o casca VR revolutionara

Samsung are in momentul de fata in dezvoltare o casca pentru realitate virtuala, VR, revolutionara, cei din Coreea de Sud avand planuri mari pentru aceasta tehnologie. In momentul de fata Samsung simuleaza VR-ul cu “casti” de proasta calitate care preiau imagini de la smartphone-uri si-ti obosesc ochii intr-o tentativa de a reproduce o versiune ieftina a realitatii virtuale.

Viitorul se anunta totusi a fi cu mult diferit pentru ca Samsung vrea sa faca o casca VR independenta de smartphone-uri, care ar esi un ecran OLED integrat. Vorbim despre un ecran OLED care are o densitate de 2000 de pixeli per inch, Samsung Display producand aceasta componenta pentru viitoarea casca VR a companiei coreene.

Acest nou ecran LCD ar avea o rata de raspuns de 1000 de ori mai buna decat cea a unui ecran LCD standard, iar din ceea ce auzim, se pare ca Samsung vrea sa revolutioneze realitatea virtuala. Cu 2000 de pixeli per inch afisati in fata ochilor intr-o casca VR, cei de la Samsung ar avea un avantaj enorm in fata castii Oculus Rift, care ofera cele mai clare imagini la 460 de pixeli per inch.

Ideea celor de la Samsung de a avea un ecran cu 2000 de ppi intr-o casca VR are la baza faptul ca este nevoie de 1000 de ppi pentru a elimina greata si lipsa realitatii in folosirea unor asemenea gadget-uri. A afisa 2000 de pixeli per inch intr-o ecran pentru o casca VR este o realizare extrem de greu de produs, iar daca Samsung o va reusi, merita absolut toate laudele.

Desigur ca deocamdata nu se stie cand ar putea lansa Samsung aceasta noua casca VR, dar probabil o va aduce pe piata inainte ca Apple sa poata lansa ceva similar.

“According to related industry on the 21st, Samsung Electronics has developed ‘next generation gear VR ‘which can be used as an independent device on a natural screen. The gear VR under development isequipped with an organic light emitting diode ( OLED ) display with a resolution of 2000 ppi.”

Samsung casca vr