UBER ramane fara Presedinte, vin noi Schimbari

UBER a ramas fara presedintele Travis Kalanick, care si-a dat demisia dupa luni de presiuni puse de catre investitori, iar noi schimbari sunt anuntate.

UBER a ramas incepand de astazi fara presedintele si co-fondatorul Travis Kalanick, acesta acceptand intr-un final sa-si dea demisia din functia de conducere pe care o detinea la companie. Kalanick a fost presat timp de cateva luni de actionariatul UBER sa predea stafeta unui om mai competent in a conduce compania, iar acest lucru s-a intamplat intr-un final.

Kalanick era in concediu dupa ce mama sa decedase saptamana trecuta, asa ca UBER avea la conducere adjunctul co-fondatorului, insa acum va fi numit un nou presedinte. Desi pleaca din functia de presedinte al companiei UBER, Kalanick va ramane totusi in consiliul director si va avea un cuvand de spus in evolutia pe care compania o va avea in viitor.

UBER a fost in mijlocul unei multitudini de scandaluri in ultima vreme, iar asta a afectat pretul actiunilor companiei pe bursa americana, dar si reputatia managerilor. Desigur ca Travis Kalanick a fost vazut ca principal vinovat al acestor probleme ale UBER, unul dintre manageri fiind in mijlocul unuia dintre scandaluri, el parasind compania in urma problemelor generate.

UBER ramane fara presedinte, vin noi schimbari

Plecarea lui Travis Kalanick a adus deja o prima schimbare la UBER, compania anuntand in cursul zilei de ieri ca va permite oferirea de bacsisuri soferilor care transporta clientii. Deocamdata doar cateva orase din SUA vor avea aceasta functie disponibila pentru clientii si soferii UBER, insa pana la sfarsitul lunii iulie schimbarile se vor extinde la toti clientii din SUA.

Separat, cei de la UBER anunta inclusiv schimbari pentru tarifele aplicate curselor facute de catre clienti, totul pentru a aduce mai multi bani in buzunarele soferilor. Toate aceste schimbari facute de catre UBER sunt gandite pentru a-i multumi pe soferii care se plang in cam toata lumea de conditiile in care sunt obligati sa colaboreze cu cei de la UBER in momentul de fata.

“I love Uber more than anything in the world and at this difficult moment in my personal life I have accepted the investors request to step aside so that Uber can go back to building rather than be distracted with another fight. ”

Avand in vedere ca nu va mai fi Kalanick la conducere, este de asteptat si ca alte schimbari sa fie impuse pentru UBER in perioada urmatoare. Cat de mult vor schimba ele experienta de a folosi UBER si cat de mult vor creste tarifele ramane de vazut, insa este clar ca utilizatorii trebuie sa se astepte la noutati majore pentru felul in care vor fi transportati si pentru banii pe care ii vor plati.

UBER demisie presedinte schimbari