Apple Watch creste piata wearable-urilor

Apple Watch a ajutat serios la cresterea vanzarilor de smartwatch-uri in intreaga lume, lansarea produsului Apple crescand substantial interesul in ceasurile inteligente. Separat de smartwatch-uri, Apple Watch a crescut inclusiv vanzarile pentru piata wearable-urilor, iar in 2017 se estimeaza ca 125.5 milioane de unitati vor fi vandute in intreaga lume.

In 2016 s-au vandut 104.3 milioane de wearble-uri in lumea intreaga, deci am vorbi despre o crestere de 20.4% in vanzari pentru intreaga categorie. Estimarea cresterii este facuta de catre de la IDC, care sunt de parere ca diversificarea si implementarea defunctii noi pentru wearable-uri va atrage noi consumatori.

Mai mult decat atat, cea de-a treia generatie a Apple Watch este asteptata pentru a impulsiona vanzarile, in special multumita bratarilor inteligente pregatite de catre Apple. Desigur ca nici Fitbit sau Garmin nu sunt uitate, aceste doua companii reprezentand un procent semnificativ din vanzarile de wearable-uri, Fitbit fiind lider de piata in acest segment.

Aceste estimari privind vanzarile de wearable-uri sunt facute desi compania Apple nu a publicat vreodata cifre privind vanzarile Apple Watch in lumea intreaga. Toate cifrele prezentate pentru Apple Watch sunt simple estimari facute de catre diverse companii pentru analizarea pietelor globale, asa ca ramane de vazut daca estimarile lor se vor dovedi a fi adevarate, sau nu.

“According to data from IDC, vendors will ship a total of 125.5 million wearable devices this year, marking a 20.4% increase from 2016. A closer look shows that basic watches (devices that do not run third party applications, including hybrid watches, fitness/GPS watches, and most kid watches) will continue out-shipping smart watches (devices capable of running third party applications, like Apple Watch.”

apple watch vanzari wearable