OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus – testul performantelor

OnePlus 5 reuseste sa intreaca iPhone 7 Plus in performante, un prim test confirmand acest lucru pentru toti cei care inca mai aveau dubii.

OnePlus 5 apar in sfarsit intr-un test de performante in care este comparat cu iPhone 7 Plus in ideea de a ne arata care dintre cele doua smartphone-uri este mai rapid. Dupa cum veti si observa, este vorba despre un test de performante care are in vedere utilziarea zilnica a OnePlus 5 si iPhone 7 plus, deci vorbim despre deschiderea de aplicatii si navigarea pe internet.

Asa cum, probaibl, unii se asteptau, OnePlus 5 este mai rapid decat iPhone 7 Plus in acest test de performante, insa diferentele dintre ele sunt destul de mici. OnePlus 5 se descurca mai bine decat iPhone 7 Plus in a deschide chiar si jocurile, acesta fiind unul dintre punctele slabe ale terminalelor Android, insa compania chinezeasca pare sa fi rezolvat aceasta problema.

In mod surprinzator, OnePlus 5 deschide si paginile de internet mai repede decat iPhone 7 Plus, iar asta desi Apple are un browser Safari extrem de rapid pe produsele sale. In ciuda acestui lucru, se pare ca OnePlus 5 deschide mult mai rapid paginile de internet folosind browserul Google Chrome, deci cei de la Apple vor mai avea multe de rezolvat pentru a face iPhone 8 mai rapid.

OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus – testul performantelor

Partea interesanta este ca in OnePlus 5 a fost rezolvata intr-un final marea problema a celorlalte smartphone-uri Android care au fost umilite de iPhone 7 Plus in performante. Mai exact, OnePlus 5 reuseste sa redeschida din fundal aplicatiile inchise fara a le mai reincarca in prealabil, asa cum face iPhone 7 Plus in exact aceleasi conditii, dar celelalte smartphone-uri Android nu o fac.

Diferenta dintre OnePlus 5 si iPhone 7 Plus este de 5 GB in ceea ce priveste cantitatea de RAM, dar asta nu conteaza pentru ca diferentele in performante la redeschiderea aplicatiilor din fundal sunt infime. OnePlus 5 umileste totusi toate celelalte smartphone-uri competitoare cu cei 8 GB RAM ai sai si se dovedeste a fi usor mai rapid decat iPhone 7 Plus.

Ca sa fiu complet sincer, ma asteptam ca OnePlus 5 sa fie putin mai rapid decat iPhone 7 Plus, iar asta in principal multumita celor 8 GB RAM integrati. A fost necesar sa treaca 9 luni de la lansarea iPhone 7 Plus pentru ca un smartphone Android sa il intreaca in performante, iar acela este OnePlus 5, dar iPhone 8 va fi lansat in 2 luni, iar lucrurile vor reveni “la normal”.

Inainte sa inchei, va reamintesc faptul ca OnePlus 5 a umilit Samsung Galaxy S8 in performante deja.