CIA poate Sparge Calculatoarele fara Internet

CIA poate sprge inclusiv calculatoarele care nu sunt conectate la internet, software special fiind dezvoltat pe vulnerabilitatile Windows.

CIA poate sparge orice fel de calculator, chiar daca nu este conectat la internet, dezvaluirea fiind facuta in cursul weekend-ului trecut cu privire la cea mai mare agentie de informatii de pe planeta. Conform celor care au dezvaluit modul de lucru al CIA, agentia de spionaj foloseste stick-uri USB pentru a infiltra calculatoarele care nu sunt conectate la la internet.

Vorbim aici despre calculatoare care contin date extrem de importante si de aceea nu erau conectate la internet, CIA reusind totusi sa le infiltreze fara probleme. Wikileaks este sursa acestor dezvaluiri privind tacticile CIA de a sparge calculatoarele care nu sunt conectate la internet, un software numit Drifting Deadline fiind folosit de catre spioni americani.

Dupa infectarea acelui calculator folosind software-ul CIA, orice stick USB coenctat la el era automat infectat deasemenea. Cand acel stick USB era conectat la alte calculatoare, software-ul celor de la CIA se propaga in ele, iar asa infecta intregi retele de calculatoare care contin date extrem de importante, care nu ar trebui sa ajunga pe internet, sau in atentia celor de la CIA.

CIA poate Sparge calculatoarele fara internet

Cei de la Microsoft au analizat documentele publicate si sustin ca exploit-urile celor de la CIA nu ar fi capabile sa exploateze vreo versiune actuala a Windows. Desigur ca asta nu linisteste pe cineva, pentru ca Microsoft poate proteja clienti extrem de important si nu ar vrea sa confirme public faptul ca CIA ii poate exploata sistemele de operare fara probleme.

cia sparge calculatoare internet

Software-ul CIA era atat de puternic incat putea infecta calculatoarele chiar si daca fisierele din stick-urile USB infectate nu erau efectiv deschise. Pentru a face asta se folosea de vulnerabilitati ale Windows, care au fost reparate de catre Microsoft intre timp, cei de la CIA descoperind cel ai probabil alte metode de a exploata calculatoarele din care doresc sa extraga date.

“Documents published Thursday purport to show how the Central Intelligence Agency has used USB drives to infiltrate computers so sensitive they are severed from the Internet to prevent them from being infected. Our investigation confirmed that customers on supported versions of Windows are not impacted. For the best defense against modern security threats, we recommend Windows 10, which is updated automatically by default.”

In mod paradoxal, cei de la Microsfot le recomanda clientilor sa instaleze Windows 10 pentru a fi protejati impotriva CIA, desi codul sursa a fost publicat zilele trecute pe internet. Acestea fiind spuse, iata ca americanii de la CIA sunt capabili sa exploateze orice fel de vulnerabilitati, unele chiar inainte de a fi publicate, iar inclusiv calculatoarele fara internet le sunt victime.