Primele iPhone fabricate in India ajung in magazine

Acum cateva saptamani bune, compania Apple a confirmat faptul ca va produce terminale iPhone in India pentru ca altfel nu-si poate vinde smartphone-urile acolo fara o taxa de import. Cei de la Apple sunt obligati sa produca in India cel putin 30% dintre terminalele iPhone pe care le vand in tara, asa ca au convins un partener sa deschida o fabrica in tara.

India este o tara cu peste 1.2 miliarde de persoane si sute de milioane de abonati ai serviciilor de telefonie mobila, asa ca Apple face sacrificii pentru a putea vinde iPhone la un pret decent. Primele terminale iPhone fabricate de catre cei de la Apple in India au inceput sa fie puse in vanzare, dar nu la preturile mici pe care ii asteptau unii.

Foarte multi se gandeau ca Apple va reduce preturile terminalelor iPhone vandute in India dupa includerea in stoc a unitatilor fabricate acolo, dar acest lucru deocamdata nu s-a intamplat. Apple nu a anuntat includerea lor printre stocurile existente si probabil nici nu va face vreo reducere de preturi prea curand, pentru a atrage furia celor care au cumparat modelelea ctuale la preturi ireale.

In momentul de fata Apple nu produce un numar mare de terminale iPhone in India si are nevoie sa le vanda pe toate in tara pentru a putea indeplini conditiile legale pentru o reducere de pret.

“If you are buying an Apple iPhone SE anytime soon, do double check to see where the phone is made. If you are lucky, you might end up with a Made in India unit of the Apple phone. The first set of Made in India iPhone SE phones have started selling in many cities.”

iPhone India Apple