Prima Pagina Google Google – Amenda IMENSA aplicata de catre UE

Google – Amenda IMENSA aplicata de catre UE

Google are o amenda de 2.4 miliarde de euro impusa de catre Uniunea Europeana din cauza unor aparente practici neconcurentiale in Europa.

Google a fost amendata astazi cu suma de 2.4 miliarde de euro de catre Uniunea Europeana, autoritatile aplicand cea mai mare amenda de acest gen pentru o companie. Amenda pe care UE vrea sa o impuna impotriva celor de la Google are la baza faptul ca americanii au promovat propriile oferte de vanzare pentru produse in detrimentul altor magazine online indexate in Google Search.

UE a declarat ca Google are la dispozitie 90 de zile pentru a-si opri practicile ilegale pe care le desfasoara in Europa si sa acorde tratament egal tuturor serviciilor concurente. UE le-a dat celor de la Google un termen de 60 de zile pentru a oferi un raspuns la acuzatii si amenda de 2.4 miliarde de dolari, iar in caz de ignorare a autoritatilor, risca sa fie amendata cu echivalentul a 5% din incasarile zilnice.

UE este suparata ca serviciile Google pentru compararea preturilor produselor vandute de catre magazinele online, aveau prioritate la afisare in rezultatele de cautare facute de utilizatori. Prin aceste practici, UE spune ca Google le-ar fi luat clientilor dreptul de alege intre servicii concurente, dar ar fi afectat inclusiv capacitatea acestor servicii de a fi o concurenta serioasa pentru companie.

Google – Amenda RECORD, de 2.4 miliarde de euro, aplicata de catre UE

Amenda aplicata de catre UE impotriva companiei Google vine dupa 7 ani de plangeri ale concurentilor celor din Mountain View, dar si a investigatiilor autoritatilor europene. Printre companiile care au depus plangeri impotriva celor de la Google se numara si Microsoft, deci vorbim aici despre o extindere in Europa a bataliilor pe care cele doua companii le poarta deja in SUA.

Separat de aceasta investigatie impotriva celor de la Google, UE mai are altele doua in plina desfasurare, dar nimeni nu stie cand se vor termina acelea. Exista posibilitatea ca UE sa aplice si acolo amenzi impotriva companiei Google, dar indiferent de situatie, nimeni nu stie in ce masura aceste amenzi vor fi vreodata platite de catre compania americana.

“Google’s strategy for its comparison-shopping service wasn’t just about attracting customers by making its product better than those of its rivals. It denied other companies the chance to compete on the merits and to innovate. And most importantly, it denied European consumers a genuine choice of services.”

Desi UE are dreptul de a impune amenzi impotriva companiei Google, americanii au dreptul de a ataca in instanta aceste amenzi, deci procesul in sine va fi unul de durata. Din punctul meu de vedere, este putin probabil ca Google sa plateasca vreodata vreo amenda Uniunii Europene, pentru ca in instanta si-ar putea dovedi nevinovatia in fata acuzatiilor aduse.

Google - Amenda IMENSA UE

 • Srb Srb

  Este normal, Google nu este Apple
  Google are android

 • Srb Srb

  Ma mir ca nu mai vine Viorel Ciprinel sa isi dea cu parerea lui ca “urmeaza apple” ca foarte bine ca bla bla bla…dar se pare ca nu are timp,este sclavit, ca deh timpul liber nu si-l face el ci altii

 • Daniel B

  Cred ca google e peste apple in unle cum si invers

 • Srb Srb

  da tot pe acolo…dar Apple nu e condusa de prosti

 • Daniel B

  Nui de prosti dar doar de unul stii la ce ma refer cred

 • Srb Srb

  Sa fii prins si anendat cu 2.4 mil$ e clar ca au fost prrosti si nu au stiut cum sa joace la “butoane”

 • Cristi

  Pai și Apple are o amendă imensă la activ. Din contra, eu cred ca in instanță nu au mari șanse, poate să mai scadă suma, însă Comisia Europeană aduce o motivare de zeci de pagini foarte exacta si in detaliu, slabe șansele sa își deminstreze nevinovăția.

 • Kar1na

  Urmeaza apple in Irlanda 9 miliarde!

 • Viorel Predatorul

  Viorel are și viață personală, și nu este disponibil non stop precum tine. Ai dreptate, urmează și Apple cu o amendă de 9 mld dolari + dobânzi și penalități.

 • Daniel B

  Da dar de cazul apple in ue apoi de cazul cu sua cin obama a pus umarul pt ei si tot asa… Tori fac greseli si si is buni in ce is buni

 • Srb Srb

  Cand erai in viata ta personala la restaurand ce mai raspundeai pe aici. Deci ori minti,ori esti ca mine ce poti face 2-3 lucruri deodata si primesti notificarile de la mine pe acel minunat Note 5

 • Viorel Predatorul

  Așa este, Apple nu este firmulița ta de renovat apartamente. Apple este condusă de un homo care a transformat iOS într-un curcubeu colorat LGBT. CEO-ul Apple participă la parade pentru bărbați care o iau sus și la backdoor. Cred că ești tare mândru de asta!

  Google este condusă de oameni cu viziune, inteligenți, care au creat produse ce au schimbat lumea. Fără Apple nu s-ar simți vreo lipsă, însă fără Google, doamne ferește!

 • Viorel Predatorul

  Viorel mai are și întâlniri, nu o lustruiește cu Manuela la baie, așa ca tine…

 • Srb Srb

  si la intalniri nu poti avea atentie distributiva? ok… 🙁

 • Srb Srb

  off off cata invidie, sunt sigur ca COmpania ta este mai prospera decat a mea+Apple la un loc. Google este condusa de prrosti ce incalca legea, si pe langa ca o incalca se mai lasa si prinsa…google rupe tot . Apple este altceva, Apple poate fara google, pe cand restul nu. sunt dependenti de OS
  Deci lasa tactica asta, ca merge la copii tai minori pe care ii bati cand vii suparat de la munca

 • Srb Srb

  Fara google samsung htc lg mor pe piata de smartphone tablete si smartwatch,pt ca sunt dependenti de OS. Deci lasa minciunile…hhaahhahaha, pana nici copii tai nu te cred chiar daca ii bati sa iti dea dreptate

 • richard

  Las ca si la Apple se pregateste o plata de 13 miliarde de euro pt frauda fiscala care e mai grav

 • richard

  La intalniri, cine, etc. regula bunului simţ e sa acorzi atentie celor cu care esti fizic acolo, nu sa ii ignori si sa stai cu nasu in tel – ca e lipsa de respect. Nici macar atat nu stii?

 • Srb Srb

  Da cand esti mic. Dar cand esti important altii te respecta. Ma rog la el intalniriile dureaza cam mult,probabil se cearta aia pe acolo cum ne certam aici cu orele pe un singur subiect. Oamenii mari pun o tara in miscare in 2 ore de sedinta. Dar shhh sa nu ma spui ca ti-am zis

 • Srb Srb

  Mda se tot aude. Asa cum ziceti ca apple e doomed de vreo 5 ani

 • Jayson Cirin

  Mai bine sa fie “sclavit” decât sa fie 24/7 pe acest website. Omul are o viața, spre deosebire de tine!