Samsung Galaxy S9 – Procesor de Ultima Generatie

Samsung Galaxy S9 va fi lansat anul viitor cu procesoare de ultima generatie fabricate de catre Samsung si cei de la Qualcomm pentru smartphone.

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa fie lansat de catre compania Samsung cu procesore de ultima generatie dezvoltate atat de catre ea, cat si de catre cei de la Qualcomm. Vorbim aici despre procesoare produse folosind un proces de fabricatie de 8nm, Samsung Galaxy S9 urmand a se bucura de tehnologii care n-au putut fi oferite in Samsung Galaxy S8.

Pentru ca Samsung Galaxy S9 sa se poata bucura de un asemenea avans tehnologic este necesar ca atat Samsung, cat si Qualcomm sa isi finalizeze tehnologiile de productie ale chip-urilor. Acest lucru se va intampla anul viitor, iar ambele companii vor oferi pentru Samsung Galaxy S9 chip-uri produse folosind procese de fabricatie de 7 nm si respectiv 8nm.

In momentul de fata Samsung Galaxy S8 are un chip produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, el aducand performante ridicate si autonomie mai buna, dar Samsung Galaxy S9 va avea o tehnologie mai avansata. Pentru chip-urile Exynos cei de la Samsung au deja tehnologia pregatita pentru Samsung Galaxy S9, iar cei de la Qualcomm au una mai avansata si mai buna.

Samsung Galaxy S9 – procesor de ultima generatie

Samsung ar fi dorit chiar sa foloseasca chip-uri produse folosind un proces de fabricatie de 7nm in Samsung Galaxy S9, dar nu avea tehnologia deocamdata pregatita. Daca Samsung Galaxy S9 ar fi avut un procesor produs cu un asemenea proces de fabricatie, atunci avansul tehnologic din punct de vedere al performantelor si al autonomiei ar fi unul foarte mare.

Desi cei de la Samsung nu au tehnologia pregatita, Qualcomm o are, iar TSMC va produce aceste chip-uri, dar cel mai probabil ele nu vor ajunge in Samsung Galaxy S9 anul viitor. Samsung trebuie sa ofere performante si autonomie foarte apropiate pentru toate modelele Samsung Galaxy S9 pe care le vinde iar a avea proesoare facute cu 8nm si 7nm va prezenta probleme multiple.

“Samsung is expected to use the eight-nanometer manufacturing technology for the next-generation Exynos chip for the S9 as it is still preparing for the seven-nanometer production. In the meantime, TSMC, which will make the next Snapdragon chip for Qualcomm, plans to use the seven-nanometer technology that is considered more energy and cost effective than the eight-nanometer technology.”

Samsung incearca sa creasca substantial performantele Samsung Galaxy S9 in comparatie cu modelul actual, care nu a fost in stare sa intreaga un iPhone 7 lansat cu 6 luni inaintea sa. Cei de la Samsung stiu ca au probleme mai cu performantele produselor pe care le vand, asa ca in Samsung Galaxy S9 intentioneaza sa rezolve problema pentru a le oferi utilizatorilor doar ceea ce este mai bun.

Samsung Galaxy S9 procesor generatie