Prima Pagina smartphone Smartphone – devii mai prost, chiar daca nu-l folosesti

Smartphone – devii mai prost, chiar daca nu-l folosesti

Smartphone-urile sunt atacate intr-un nou studiu care are menirea de a ne spune ca devenim mai prost daca folosim aceste produse electronice, sau chiar daca nu le folosim. Studiul a fost facut de catre cercetatorii universitatii din Texas, el avand menirea de a masura puterea cognitiva a celor care folosesc un smartphone in mod regulat pentru o varietate de actiuni.

Studiul a analizat nu mai putin de 800 de persoane care folosesc cate un smartphone in viata de zi cu zi, iar in fiecare test de utilizare le-a fost masurata capacitatea cognitiva. Testele s-au facut nu in timp ce persoanele foloseau un smartphone, ci in timp ce ele faceau alta actiune ceruta de catre cercetatori, dar cu al lor smartphone langa ei, sau aflat intr-o alta camera.

Ideea din spatela acestui test a fost de a afla ce capacitate de procesare a informatiilor au creierele acestor persoane cand lucreaza cu un smartphone aproape, sau fara smartphone. Fara niciun fel de mirare, persoanele ale caror smartphone-uri au fost mutate in alte camere, au avut rezultate mult mai bune decat persoanele care au lucrat cu un smartphone langa ele.

Toate smartphone-urile aveau sunetele dezactivate, iar desi unii si-au plasat terminalele in buzunar, sau in genti aflate in apropierea lor, capacitatea lor cognitiva nu a fost la fel de buna precum a celor care si-au mutat terminalele in alte camere. Desi cei cu smartphone-urile in alte camere au avut performantele cele mai bune, cei cu terminalele in buzunare, sa genti, s-au descurcat deasemenea mai bine decat ce cu terminalele in pe masa, dar cu ecranul in jos.

Dupa cum era de asteptat, rezultatul studiului a fost ca persoanele isi pierd din capacitatea cognitiva atunci cand un smartphone se afla in preajma lor, chiar daca nu il folosesc. Plasarea terminalului cu ecranul in jos pe masa ne permite totusi sa ne concentram mai bine decat daca terminalul este plasat in buzunar, dar mutarea intr-o alta camera ne ajuta cel mai bine sa ne concentram.

“We see a linear trend that suggests that as the smartphone becomes more noticeable, participants’ available cognitive capacity decreases. Your conscious mind isn’t thinking about your smartphone, but that process—the process of requiring yourself to not think about something—uses up some of your limited cognitive resources. It’s a brain drain.”

smartphone prost folosire

 • SeghaDark13

  Bună duma! 😂😂😂

 • Marian

  E valabil și pentru IPhone? 😂😂😂

 • Viorel Predatorul

  Srb Srb… Lasă iPhone-ul și trăiește viața! Acum se explică multe în ceea ce te privește..

 • Srb Srb

  tu nu ai inteles nu? si cei ce NU folosesc smartphone devin mai prrosti. Deci…esti nr 1 pe lista, tu esti ala de scrii la o viteza maxima, deci il folosesti cel mai des
  Am scos din dex urmatorul citat:
  “Omul prosst este inclus clar si fara drept de apel, si acel om ce nu intelege nici macar un titlul al unui articol”

 • Srb Srb

  Vine omu de pe Note si este primul ce comenteaza la acest articol. Deci se vede cine este primul la…etc

 • Srb Srb

  vezi ca eu am o perioada de 7 zile consecutive pe an in care nu prea folosesc niciun dispozitiv…deci eu pot..altii ca tine ce lasa astfel de comentarii nu se pot abtine. Samsung le-a luat mintile

 • Srb Srb

  Viorel ipocritul a fost PRIMUL la comentarii, si pe langa ce arata acest lucru, mai arata si consecintele acestui fapt, si anume ca nu intelege titlul

 • Viorel Predatorul

  “nici macar un titlul”, “omul este inclus” (unde este inclus??) și ai spus totul despre capacitatea ta de a comunica eficient 🙂

 • Srb Srb

  Uite-l maaaa cam te-au lucrat oamenii,esti plin de sudoare dupa 4 ore ai si tu o pauza

 • Viorel Predatorul

  “pe langa ce arata” 😂😂😂