iPhone 8 – incarcare rapida folosind USB-C

iPhone 8 va avea un sistem de incarcare rapida integrat, iar compania Apple va lansa un nou incarcator de 10W USB-C pentru utilizatorii sai.

iPhone 8 va fi lansat in cursul acestui an de catre compania Apple si multe schimbari foarte importante vor veni cu el, printre ele numarandu-se si un sistem de incarcare rapida. Pana acum s-a spus ca incarcarea rapida ar urma sa se faca in iPhone 8 folosind o noua tehnologie de incarcare wireless, insa astazi aflam ca de fapt Apple vrea sa se foloseasca de USB-C pentru asta.

Conform unor informatii aparute azi, iPhone 8 ar urma sa fie lansat de catre compania Apple impreuna cu un incarcator de 10W creat folosind standardul USB-C. Apple ar integra in el si un chip special pentru a livra pana la 10W de putere catre iPhone 8, insa nu va renunta la tehnologia Lightning, aceasta fiind compatibila cu USB-C pentru a facilita incarcarea rapida.

Acelasi chip special pentru incarcare prin USB-C va fi integrat si in iPhone 8 pentru a oferi compatibilitatea, iar cei de la Cypress Semiconductor vor furniza componentele. iPad Pro 10.5 inch are acest chip integrat de catre compania Apple, desi are vechile incarcatoare disponibile, dar noi modele ar putea fi lansate impreuna cu cel de 10W, care va fi pus in cutia iPhone 8.

iPhone 8 – incarcare rapida folosind USB-C

iPhone 8 va putea fi incarcat rapid cu acest nou incarcator USB-C, insa exista sansa ca el sa poata fi incarcat si folosind incarcatorul de 29W vandut impreuna cu MacBook 12 inch. Un cablu Lightning to USB-C va fi integrat in cutia iPhone 8 pentru a asigura compatibilitatea, standardul Lightning urmand a ramane pentru mult timp in iDevice-urile celor de la Apple.

Interesant va fi daca Apple va oferi si un adaptor pentru acest cablu USB-C, care sa permita conectarea iPhone 8 la un calculator pentru transferul de date. Apple ar putea forta nota si ar putea obliga utilizatorii iPhone 8 sa cumpere adaptoare speciale, dar riscul facut cu MacBook Pro i-a adus foarte multe critici, iar in cazul iPhone pierderile ar fi cu mult mai mari.

“We believe that in the iPhone 8, Apple likely includes Cypress Semiconductor’s USB-C Power Delivery chip in the phone and an additional chip within the power brick in box (likely a new 10W, which would use a more integrated solution with Cypress Power Delivery).”

Informatiile de astazi sunt complet surprinzatoare, pentru ca nimeni nu se gandea ca iPhone 8 ar putea beneficia de pe urma tehnologiei USB-C, sau de incarcare rapida intr-un asemenea mod. Este totusi clar ca Apple vrea sa le ofere clientilor sai cele mai noi si mai bune tehnologii, iar iPhone 8 va beneficia din plin de asta multumita incarcatorului USB-C.

iPhone 8 incarcare rapida usb-c