Sony prezinta in premiera o functie a iPhone 8

Sony va prezenta un sistem de recunoastere faciala 3D, care a fost zvonit si pentru implementare in iPhone 8 in cursul acestui an.

Sony, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile si componente pentru ele, urmeaza sa prezinte in viitorul apropiat o functie extrem de interesanta. Mai exact, vorbim despre o functie pentru recunoastere faciala 3D a utilizatorilor, multe zvonuri spunand ca o asemenea functie urmeaza sa ajunga deasemenea in iPhone 8 incepand de anul acesta.

Recunoasterea faciala 2D face parte din Android de ceva vreme, insa cei de la Sony spun ca ea nu este suficient de buna, asa ca vor sa lanseze un sistem 3D. Prezentarea acestui nou sistem de recunoastere faciala 3D va fi facuta zilele acestea de catre Sony in cadrul Mobile World Congress Shanghai 2017, el urmand a fi superior celui inutil din Samsung Galaxy S8.

Scanarea 3D a fetelor oamenilor este deja folosita in aplicatii cu realitate augmentata, insa cei de la Sony sunt convinsi ca se pot folosi de sistem inclusiv pentru securitate biometrica. Sony a intrat intr-un parteneriat cu o companie elvetiana numita KeyLemon, aceasta fiind specializata pe sisteme de securitate biometrica folosind recunoastere faciala 3D, in locul celei 2D.

Sony prezinta in premiera o functie a iPhone 8

Marele avantaj al sistemelor de recunoastere faciala 3D sta in faptul ca ele nu pot fi pacalite cu o simpla poza, asa cum se intampla in cazul celor 2D, dupa cum stim deja, iar Sony vrea sa profite de asta. Zvonurile privind iPhone 8 ne spuneau ca Apple va implementa un sistem de recunoastere faciala net superior celor existente pe piata, iar cel 3D ce va fi prezentat de catre Sony ar putea fi aceasta tehnologie.

Se speculeaza ca recunoasterea faciala ar putea inlocui Touch ID in iPhone 8, iar zvonurile ca Apple nu ar implementa o asemenea tehnologie n-au disparut, Sony putandu-i fi partener. Stim deja ca Apple cumpara de la Sony aproape toate camerele pe care le foloseste in iPhone sau iPad, asa ca utilizarea unui sistem de recunoastere faciala 3D bazat pe senzori de imagine ai Sony nu este greu de crezut.

Pana una-alta, ramane sa vedem ce fel de prezentare va face Sony in cadrul MWC 2017 de la Shanghai si daca sistemul de recunoastere faciala 3D este atat de bun pe cat il face compania sapara. Daca acest lucru este adevarat, atunci desigur ca exista multe sanse ca el sa fie implementat in iPhone 8, sau Sony as lucreze cu Apple pentru implementare in viitoare produse.

sony functi iphone 8

8 COMENTARII

  1. Ce senzor “atat de nou”? Din cate se pare e la fel ca cel de anul trecut de pe S7,au lucrat ceva la algoritmi eventual. DxOmark ii da tot atatea puncte la senzorul asta ultimul racnet de raget ca cel de anul trecut,toti reviewerii zic ca sunt absolut la fel,si atunci unde-i evolutia la senzorul asta atat de nou?