Samsung Galaxy S8 si Mirajul Promisiunilor

Samsung Galaxy S8 nu va avea prea curand un asistent Bixby functional in engleza si chineza din cauza incapacitatii Samsung de a-l finaliza.

Samsung Galaxy S8 a fost lansat de catre compania Samsung “cu surle si trambite” in luna aprilie, terminalul fiind promovat in lumea intreaga cu o gama foarte variata de functii. Printre acestea se numara si asistentul personal Bixby din Samsung Galaxy S8, care ar fi trebuit sa ofere cateva dintre functiile principale ale noului smartphone, dar care este deocamdata departe de a fi gata.

Conform unor surse din cadrul Samsung, Bixby nu prea pare capabil sa invete limbile engleza si chineza, astfel ca utilizatorii Samsung Galaxy S8 raman fara cea mai asteptata functie. Desi Bixby a invatat fara probleme limba coreeana, compania Samsung nu-l poate ajuta pe asistentul personal din Samsung Galaxy S8 sa invete cum trebuie limbile engleza si chineza, lasand 2 piete majore fara asistent.

Saptamana trecuta Bixby a fost lansat in versiune beta pentru piata din SUA, iar cei care l-au incercat pe Samsung Galaxy S8 au avut o mostra de incapacitate de la Samsung. Desi asistentul poate sa-si indeplineasca destul de bine functiile cand intelege comenzile, problema este ca majoritatea comenzilor rostite catre Samsung Galaxy S8 nu sunt intelese cum trebuie de catre Bixby.

Samsung Galaxy S8 si mirajul promisiunilor pentru Bixby

Conform surselor din cadrul Samsung, compania coreeana duce lipsa de date si experti in limbi straine pentru a putea invata inteligenta artificiala din spatele Bixby si Samsung Galaxy S8 sa recunoasca engleza si chineza. In lipsa unor asemenea oameni cu experienta intr-un asemenea domeniu, Samsung Galaxy S8 este nevoit sa le ofere utilizatorilor functii trunchiate, lipsite de asistent.

Desi Samsung a cumparat anul trecut o companie fondata de catre creatorii Siri, acestia nu au participat la crearea Bixby, asa ca de aceea Samsung Galaxy S8 este lipsit de un asistent personal adevarat. Bixby a fost dezvoltat pentru Samsung Galaxy S8 inainte ca Viv Labs sa fie cumparata, asa ca era imposibil ca echipa sa mai faca ceva pentru acest software al companiei Samsung.

“Bixby’s linguistic capabilities are still unsatisfactory compared to its bigger rivals such as Amazon’s Alexa and Apple’s Siri. We are still working on improving the linguistic skills in order to provide a more advanced AI assistant that meets user needs.”

Samsung a promis ca Bixby pentru Samsung Galaxy S8 va fi lansat in mai, sau iunie, cu limbile engleza si chineza deja invatate, dar este clar ca asta nu se va intampla. Din pacate pentru cei de la Samsung, inca mai este nevoie de foarte mult timp pentru ca Bixby sa invete sa recunoasca fara probleme comenzile date catre Samsung Galaxy S8, iar nimeni nu stie cand va fi oferita versiunea finala.

Aceste probleme pe care compania Samsung le are cu Samsung Galaxy S8 sugereaza ca Apple a investit resurse imens pentru a pregati Siri pentru lansare in versiunebeta si arata din nou cat de mare este diferenta intre cele 2 companii.

samsung galaxy s8 mirajul bixby