Primul telefon care functioneaza fara baterie

Intr-o lume in care bateriile din smartphone-uri parca nu mai sunt suficient de bune pentru a ne acoperi nevoile, iata ca in SUA cercetatorii unei universitati au gasit o metoda de a scapa de ele. Vorbim despre cercetatorii universitatii Washington din Seattle, ei reusind sa creeze prototipul unui smartphone care poate functiona fara a avea o baterie conectata.

Acest smartphone foloseste „energie ambientala” pentru a functiona, iar asta inseamna ca acesti cercetatori au trebuit sa reconfigureze in totalitate componentele interne ale telefonului mobil. S-au folosit doar componente care au nevoie de foarte putina energie si desigur ca apelurile telefonice se fac folosind un sistem analog, dar macar avem primul prototip al unui telefon mobil care merge fara baterie.

Interesant este ca pentru a se realiza acest telefon mobil a fost folosita si o veche tehnologie sovietica folosita pentru a spiona ambasadele americane prin utilizarea undelor radio. In baza acestei tehnologii, este nevoie de o statie speciala pentru ca telefonul mobil sa functioneze, insa cercetatorii spun ca actualele turnuri de telefonie mobila pot fi utilizate cu succes in acelasi scop.

Pentru ca functioneaza fara baterie, acest telefon are deocamdata doar butoane si o lumina LED, deci poate face exclusiv apeluri telefonice si nimic mai mult. O versiune viitoare va avea inclusiv un ecran E-Ink integrat, dar asta inseamna ca va avea nevoie si de mai multa energie pentru a fi utilizat, dar asta este de asteptat de la un asemenea dispozitiv, poate, revolutionar.

„A cell phone is one of the most useful objects there is. Now imagine if your battery ran out and you could still send texts and make calls. If you can communicate using analog technology, you’re actually more power efficient.”

telefon fara baterie