Vodafone – noul presedinte Murielle Lorilloux

Vodafone, cel de-al treilea operator de telefonie mobila din Romania ca si numar de clienti, urmeaza sa aiba un nou presedinte, Murielle Lorilloux fiind numele sau. Murielle Lorilloux este in momentul de fata presedintele Vodafone Congo, da ati citit bine, iar ea va fi succesoarea lui Ravinder Takkar, care nu pare sa fi fost in stare sa intoarca trendul descendent pe care se afla operatorul.

Murielle Lorilloux vine din Congo pentru a salva Vodafone in Romania, iar ea isi va prelua functia din presedinte incepand cu data de 1 septembrie a acestui an. In pozitia pe care o va ocupa de la acea data, Murielle Lorilloux il va avea ca si sef direct pe Ahmed Essam, presedintele diviziei Europa Cluster a celor de la Vodafone, deci va trebui sa faca o treaba mai buna decat predecesorul sau.

Ravinder Takkar va ramane presedinte al consiliului de administratie al Vodafone pana la data de 1 septembrie, apoi va deveni presedinte al diviziei Group Services, regional Business Development, din cadrul Vodafone. In noua sa functie, fostul presedinte al Vodafone din Romania va avea grija sa adminsitreze interesele companiei din India, dar sa si ajute la dezvoltarea afacerilor in Africa, Orientul Mijlociu si Asia pacific.

Vodafone – noul presedinte Murielle Lorilloux

vodafone-presedinte-murielle-lorillouxNoul presedinte al Vodafone Romania, Murielle Lorilloux, face parte din grup din anul 2013, cand a devenit Chief Commercial Officer in Congo si mai apoi presedinte al subsidiarei de acolo. In Congo, Murielle Lorilloux a reusit sa pozitioneze Vodafone pe piata locala de telefonie mobila, avand o cota de piata cu 15 puncte procentuale mai mare decat a concurentilor directi.

In Congo, Murielle Lorilloux a avut grija ca Vodafone sa ofere cea mai buna experienta clientilor, fiind plasata pe prima pozitie intr-un studiu de acest gen, deci are ult de lucru in Romania. Practic, Murielle Lorilloux a avut succes foarte mare in a dezvolta afacerile Vodafone in Congo, insa pe piata din Romania intra intr-un cu totul alt mediu si va trebui probabil sa se adapteze rapid.

“Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), a fost desemnată CEO al Vodafone România, începând cu 1 septembrie 2017, poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster. Ea îl va înlocui pe Ravinder Takkar, care va prelua funcția de Președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development”

In ultimii ani cei de la Vodafone au pierdut masiv clienti catre Digi Mobil, carora le permit sa le foloseasca reteaua nationala de telefonie mobila prin roaming national. Va fi interesant de vazut daca noul presedinte Murielle Lorilloux va mentine aceasta intelegere intre Vodafone si Digi Mobil, sau va decide sa o intrerupa, iar de aici cei de la RCS & RDS vor avea multe de pierdut.

Schimbarea la nivel de conducere din cadrul Vodafone vine la doar un an dupa ce Orange a trecut printr-o schimbare similara, asa ca acum ramane sa mai vedem ceva si la Telekom, unde lucrurile merg mai prost.