Vodafone – noul presedinte Murielle Lorilloux

Vodafone, cel de-al treilea operator de telefonie mobila din Romania ca si numar de clienti, urmeaza sa aiba un nou presedinte, Murielle Lorilloux fiind numele sau. Murielle Lorilloux este in momentul de fata presedintele Vodafone Congo, da ati citit bine, iar ea va fi succesoarea lui Ravinder Takkar, care nu pare sa fi fost in stare sa intoarca trendul descendent pe care se afla operatorul.

Murielle Lorilloux vine din Congo pentru a salva Vodafone in Romania, iar ea isi va prelua functia din presedinte incepand cu data de 1 septembrie a acestui an. In pozitia pe care o va ocupa de la acea data, Murielle Lorilloux il va avea ca si sef direct pe Ahmed Essam, presedintele diviziei Europa Cluster a celor de la Vodafone, deci va trebui sa faca o treaba mai buna decat predecesorul sau.

Ravinder Takkar va ramane presedinte al consiliului de administratie al Vodafone pana la data de 1 septembrie, apoi va deveni presedinte al diviziei Group Services, regional Business Development, din cadrul Vodafone. In noua sa functie, fostul presedinte al Vodafone din Romania va avea grija sa adminsitreze interesele companiei din India, dar sa si ajute la dezvoltarea afacerilor in Africa, Orientul Mijlociu si Asia pacific.

Vodafone – noul presedinte Murielle Lorilloux

vodafone-presedinte-murielle-lorillouxNoul presedinte al Vodafone Romania, Murielle Lorilloux, face parte din grup din anul 2013, cand a devenit Chief Commercial Officer in Congo si mai apoi presedinte al subsidiarei de acolo. In Congo, Murielle Lorilloux a reusit sa pozitioneze Vodafone pe piata locala de telefonie mobila, avand o cota de piata cu 15 puncte procentuale mai mare decat a concurentilor directi.

In Congo, Murielle Lorilloux a avut grija ca Vodafone sa ofere cea mai buna experienta clientilor, fiind plasata pe prima pozitie intr-un studiu de acest gen, deci are ult de lucru in Romania. Practic, Murielle Lorilloux a avut succes foarte mare in a dezvolta afacerile Vodafone in Congo, insa pe piata din Romania intra intr-un cu totul alt mediu si va trebui probabil sa se adapteze rapid.

“Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), a fost desemnată CEO al Vodafone România, începând cu 1 septembrie 2017, poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster. Ea îl va înlocui pe Ravinder Takkar, care va prelua funcția de Președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development”

In ultimii ani cei de la Vodafone au pierdut masiv clienti catre Digi Mobil, carora le permit sa le foloseasca reteaua nationala de telefonie mobila prin roaming national. Va fi interesant de vazut daca noul presedinte Murielle Lorilloux va mentine aceasta intelegere intre Vodafone si Digi Mobil, sau va decide sa o intrerupa, iar de aici cei de la RCS & RDS vor avea multe de pierdut.

Schimbarea la nivel de conducere din cadrul Vodafone vine la doar un an dupa ce Orange a trecut printr-o schimbare similara, asa ca acum ramane sa mai vedem ceva si la Telekom, unde lucrurile merg mai prost.

11 COMENTARII

 1. Indienii nu s in stare sa revitalizeze companii. Ei nu s in stare nici macar sa se spele. A exemplu ar fi Microsoft. De cand un indian e CEO e in cadere libera. Sunt curios daca aceasta “tanti” va rezolva problemele Vodafone.

 2. Zaone, din nou nu te poti abtine sa nu dai in DigiMobil!!!
  Vezi ca roamingul national cu Vodafone este oprit de aproape 2 luni.Ce vrei sa mai opreasca tanti asta din Congo?…

 3. Parerea ta proasta despre Vodafone, Zaone, “transpira” prin toti porii, nu esti capabil sa fi echidistant, ceea ce este neprofesionist pentru ceea ce faci…
  Este evident ca esti platit(probabil in diverse moduri, nu neaparat cash)de “alti” operatori.
  Apropos de Vodafone – ai mentionat vreodata ca este de la inceputuri cea mai profesionista retea cu cel mai mare scoring, care se ocupa de companii/segmentul business???
  Eu stiu si de ce, sunt curios daca isi vor raspunde cei care te citesc zilnic.
  Ultima intrebare – vei publica comentariul meu? Ma-ndoiesc sincer

 4. Acum, daca tot e sa facem acuzatii nefondate, eu as spune ca tu esti platit de Vodafone ca sa le faci reclame pe blogurile/website-urile unde se mai scrie putin adevar despre ei.
  Dovada ? Includerea portiunii cu “vodafone are cel mai bun “scoring” pentru ce ai zis tu. Sunt curios daca vei spune si cati bani ai luat.

 5. There is no evolution in your way of thinking, zoane.. nu esti deloc obiectiv, cred ca este cel mai important cand ai asa un site si asa audienta in fata.. pacat..

 6. Nu știu ce informații ai tu despre performanța înregistrată de Microsoft subiect conducerea lui Nadella, dar acționari sunt mulțumiți.
  Nadella a făcut schimbării majore în structura produselor companiei, a administrat portarea serviciilor Microsoft către cloud computing, a reușit dezvoltarea unor produse extraordinare (Gama Surface), Windows 10, etc.
  Să voi și să spui că CEO-ul Microsoft este slab, dai dovadă de rea voință sau indolență.
  Ce cădere liberă are Microsoft?? Cum se compară performanța Microsoft în legătură cu industria de profil? Ai habar?

  Referitor la Vodafone, ce probleme are compania asta? Că au pierdut niște clienți, intră în ciclu normal de activitate a companiei. Au câștigat alții, nu le duce grija.

 7. Vodafone nu mai are nici o treaba cu Digi, in martie 2016 s-a incheiat contractul de roaming national care a fost prelungit pana in martie 2017 doar pentru anunite zone rurale. Telekom a pierdut cei mai multi clienti catre Digi, iar in principiu persoanele fizice au migrat de la toti operatorii catre Digi, persoanele juridice abonate la Orange si Vodafobe au beneficii si chiar tarife la nivel Digi. In momentul de fata toti operatorii de telefonie vand aer si isi permit sa ofere tarifele oferite de Digi fara sa sufere prea mult.

 8. Puțin Off-topic: Digi este o companie cu pretenții cel mult regionale, care a încercat sa “muste” o cota de piața de la granzi, cu investiții modeste, amețiți de relativul succes avut cu rețeaua de internet fix, construită majoritar de alții de la care au cumpărat bucata cu bucata. Telefonia mobila însă e un joc de liga mare, mondial, pentru care nu cred ca se califica. Asa ca vor merge in continuare la taca-paca (2-5 €)…
  Revin: In ce privește Vodafone pe la noi, eu cred ca trebuie sa facă constant investiții substanțiale ca sa se mențină in acest joc.