iOS – ANCOM estimeaza cota de piata in Romania

iOS are o posibila estimare a cotei de piata in Romania multumita testelor de viteza facute prin paltforma Netograf a institutiei guvernamentale.

iOS este unul dintre cele mai populare sisteme de operare mobile din lume, insa din cauza faptului ca Romania nu este o tara prea importanta, nu am avut statistici lare privind cota de piata in tara noastra. Ei bine, iata ca incepand de astazi exista mai putin mister, deoarece ANCOM a publicat o serie de statistici care estimeaza intr-o anumita masura cota de piata a iOS in Romania.

Vorbim despre statistici preluate din testele de viteza facute folosind platforma Netograf a celor de la ANCOM si informatiile privind cota de piata trebuie privite ca fiind abstracte. Netograf nu este un sistem foarte folosit pentru a testa conexiunile de internet, iar gradul sau de reprezentantivitate pentru Romania este necunoscut, dar in lipsa de alte date vorbim deocamdata despre acestea.

Conform celor de la ANCOM, 7% dintre testele de viteza pentru internetul mobil facute in 2016 pe Netograf au avut la baza terminale mobile ce ruleaza sistem de operare iOS.Procentul este cu 1.3 puncte procentuale mai mare decat cel inregistrat in 2015, Android fiind lider detasat in ambii ani, dar ci o scadere a cotei in cursul anului 2016, Windows crescand semnificativ.

iOS cota piata Romania

iOS – ANCOM estimeaza cota de piata in Romania

Conform celor de la ANCOM, intr-un singur an numarul celor care au facut teste pe platforma Netograf a crescut cu 1%, numarul romanilor care au dispozitive iOS crescand cu siguranta in aceasta perioada. In ciuda acestui lucru, e greu de spus daca in Romania cota de piata a iOS este intr-adevar de doar 7%, sau de o alta valoare, insa ne putem face o idee din rezultatele ANCOM

Trecand acum de la sistemele de operare la browserele folosite pentru testare, Safari are o cota de doar 4% in 2016, cu mult mai mica decat cea de 10% inregistrata in 2015. Google Chrome a inregistrat o scadere semnificativa deasemenea, in timp ce Windows a inregistrat o crestere chiar impresionanta, cea mai mare dintre toate sistemele de operare mobile.

iOS cota piata Romania 1

Ca Google Chrome este foarte popular probabil nu mira pe nimeni, mai ales ca majoritatea celor care folosesc Android prefera acest browser in locul celui standard. In aceasta idee, este normal ca el sa aiba o cota atat de mare din navigari, insa putem observa ca Mozilla Firefox a reusit sa isi creasca de peste 4 ori cota de utilizate intr-un singur an, ajungand extrem de aproape de Chrome.

Cei de la ANCOM raporteaza ca rezultatele acestea sunt preluate din aproximativ 27.000 de teste pentru viteza internetului mobil facute in 2016 prin netograf. Cate sunt unice nu stim, dar poate ca diferente mari intre cotele reale nu exista, Android fiind oricum lider pe piata din Romania.

87 COMENTARII

  1. În majoritatea țărilor sunt mai multe Androide, deși în unele sunt mai puțini săraci decât sunt bogăți în România.

  2. Capsunarule, ai venit de la camp cu 1000 de euro si te crezi bogat? La cat de pr0$t esti nici vanzator de cartofi la piata nu te angajeaza astia, saracule.

  3. Normal ca ios nu e folosit pt ca nimeni nu cumpăra telefoane care nu Îți dau libertatea de care ai nevoie, Iphone sunt telefoane comuniste sa recunoaștem

  4. capsunar-de la camp-1000euro
    vad ca esti foarte specific sa inteleg ca tu ai venit de pe camp de la cules capsuni cu 1000 euro? bravo

  5. Cand ti-am zis ca esti prea pr0$t sa intelegi nu m-ai crezut. Te miri ca fata mare. Stai prin Ferentari? Ti-au bagat astia net? Saracule poate ai o sansa de angajare macar la Rebu, sa strangi gunoiul. Banuiesc ca nu iti trebuie minte multa, doar sa vezi tomberoanele si sa strangi gunoiul. Ce lacheu obosit esti :)) Hai nu te agita acum cu replici d’alea de frustrat

  6. :)) Daca esti asa sarac te pot angaja la mine, nu e multa munca. Imi aduci cafeaua dimineata,speli pe jos, duci o foaie de la un birou la altul. Macar atata lucru banuiesc ca poti face. Nu necesita multi neuroni deci esti candidatul ideal. Cat vrei salariu? Sau iti asigur 3 mese pe zi?

  7. Dacă în România ar fi salariul minim 2000 euro lunar, atunci și cheltuielile ar fi mai mari. Pâinea ar fi 5-8 euro, biletul la metrou 4 euro călătoria, etc.
    2000 euro este “salariul nominal”, iar câte bunuri cumperi este “salariul real”
    Tu habar nu ai despre conceptele astea.

  8. pai cam toate astea sunt deja. Tu vorbesti despre ce exista deja in ro, mai putin salariul minim.
    Si zici ca eu nu am habar…serios chiar se vede ca nu ai televizor sau acces la informatii despre ce se intampla in lume.

  9. Așa este: în Monaco, ios are cotă de piață de 67%, iar Android are 32%. Cu toate astea, sunt 32% din utilizatori care au Android. Sunt ăia săraci?

    În Spania, Android are 78% și ios doar 21%, iar Spania este cu mult mai bogată decât România. Acolo este mai corectă statistica pentru că vorbim de o piață de zeci de milioane de utilizatori. În Monaco ai câteva zeci de mii de utilizatori doar.

  10. pai eu zic ca sa te informezi nu conteaza de unde…pt ca cei saraci sau cei bogati se par ca stiu mai multe despre tara ta decat stii tu despre ea

  11. tu nici nu stiai ca poti avea venit in anumite conditii daca ai sub 18 ani….ai lipsa mare de informatii..se vede ca tu ai facut primul ban al tau dupa implinirea varstei de 18 ani

  12. esti papagalul lumii reale, daca ai familie trage cu dintii, sclaveste-te ca nu ai banii si caracterul de a iti permite alta in caz ca pleaca de langa tine.

  13. Extraordinar! Eu nu le știu pe toate, și într-adevăr, primii bani i-am făcut după absolvirea facultății, ceva ce tu nu ai făcut niciodată.
    Probabil tu ai făcut bani când erai minor, nu știu… Din activități artistice, de genul cântat la acordeon în metrou, cine știe…

  14. Ti-am lasat adresa intr-un comentariu care vad ca nu se aproba cu toate ca nu contine nici jigniri si nici injurii, sa vii sa ma cumperi cand vrei tu. Iti mai dai si like singur ca fetitele.
    Repet, Sos Iancului nr. 8. Cand sa te astept?

  15. Multumesc frumos pentru injurii. Asta arata ce fel de om poti fi 🙁
    Nu se poate sa nu strici tu atmosfera de comentarii la fiecare articol scris de zaone sau de undercover!
    Sa iti fie rusine!

  16. hai lasa, tu si minciunile tale clare, acuzatii nefondate si mie sa imi fie rusine? tu acuma te dai ca il cunosti personal si pe Karl….
    un om mai josnic ca tine…..nici pe net nu am vazut

  17. Nu ai gps pe iphone sau ce? Faci dreapta de pe sos mihai bravu cum vii dinspre dristor si al treilea bloc pe dreapta, bloc 114 et 2 ap12 interfon 12. In cat timp sa cobor?

  18. Da, tie sa iti fie rusine pentru ca provoci oamenii prin comentarii stupide. Oamenii nu te mai suporta, si reactioneaza, ceea ce este si normal.
    Nu il cunosc pe Karl personal, dar Karl este prototipul cititorului idevice: un om care nu te mai suporta si care ar avea satisfactie sa iti dea bobarnace!

  19. scuza-ma dar eu vorbesc la articol, si altii se baga in seama cu mine off topic. Nu este problema mea ca sunt irezistibil ci problema voastra. Voi ma abordati si dupa aceea tot voi va plangeti ca vorbiti cu mine…penibil nu? serios, penibil
    Sunt sigur ca asa faci si cand treci pe rosu si te loveste masina si te ridici(daca mai poti) sa tipi la ala ca “domne nu te uiti pe unde mergi???”

  20. Statisticile spun ca bogatasii din Monaco isi vad de viata din plin si profita de fiecare cent nu bat campii 24h/7d pe bloguri, mai un yaht, mai un bolid, ceva pipite, o terasa, o plaja, jocuri extreme, o bauta, un after party… chestii normale pentru viata unui bogatas adevarat. :)))

  21. pai aia sunt oameni la o varsta sau copii ce nu pot ca mine sa faca 2-3 lucruri deodata si nu au atentia mea distributiva
    Daca toti ar fi ca mine…Romania nu ar mai fi saraca

  22. din pacate da, dar e cu totul altceva…merge mai prrost ca un S8 :)))
    Stai calm ca in monaco daca mergi si stai macar prin inima lui 2-3 nopti o sa vezi oameni cu bani ce mai intra intr-un pom ca au bolizi si vor sa se dea mari dar mai intra intr-o masina parcata sau intr-un stalp

  23. pai asa, tocmai ce te-am intrebat…bloc 114… daca te rog sa cobori si sa ne vedem vis a vi la hotel restaurant intermacedonia in 25-30 min e ok?

  24. Tu ai inceput discutiile cu referire la android si saraci. Normal ca oamenii se infurie pentru ca atitudinea ta este aroganta.

  25. Eu va recomand sa nu ma bagati in seama, inca 1 data, voi sunteti cei ce aveti probleme cu mine si nu eu cu voi. Deci voi trebuie sa faceti ceva pt a va merge mai bine. Dooh..

  26. am ajuns..ma anunti cand ajungi si tu, ca sa ies eu afara in caz ca nu vrei sa intri tu in restaurant.Sunt singurul oricum intr-o camasa albastra

  27. Srb stie foarte bine, pentru ca a stat noaptea pe strada in Monaco, a dormit pe sub pomi :))) Nu si-a permis si el o camera la hotel.

  28. android este rege orice ar fi oricum în romania numai cocal-ari sau bogați își iau iphone restul au android sau în cel mai rău caz windows mobile aceste statistici mi de par destul de adevărate.

  29. Bogdane M.vrei sa spui ca SGS 8 la 620 euro este pentru saraci?,pt ca poti sa-ti cumperi si iPhone 5s la 250 euro sau iPhone 7 la 550 euro,telefoanele nu reflecta saracia sau bogatia,sunt si bogati cu android sau chiar cu telefoane cu butoane.Eu nu sunt bogat si am avut si iphone 7 plus si am samsung galaxy s8.

  30. Nu inteleg de ce se vorbeste in comentariile astea rautacios la adresa cuiva care ia in deradere saraciile alea de telefoane care opereaza cu android. E arhi cunoscut ca e un sistem de operare facut pt jucarii. Adevarat, unele fac poze foarte bune in conditii de luminozitate scazuta, gen samsung, unele au ecrane pe dos, blabla… Ma gandeam ca e o aplicatie dedicata celor care se bucura de utilizarea unui sistem de operare al unor zeci de ingineri care imbunatatesc experienta utilizarii si protejarii drepturilor intelectuale si intimitatii. Nu ma oftic ca dau bani pe o aplicatie din magazinul lor, de asemenea nu ma oftic ca nu gasesc un callRecorder in acelasi magazin… Unii stiu de ce. 😉 Aplicatia asta ar trebui sa gazduiasca doar comentarii constructive, am si eu intrebari doar… Dar ca sa citesc un raspuns care ma intereseaza printre zecile de comment-uri despre cat de bune sunt anumite pocnitori al caror nume incepe cu S si se termina cu AMSUNG… Bre, stati pe un blog al iubitorilor de aparate foto. Poate daca aveau si iOS pe ele erau adevarate masini inteligente, dar sunt…cum sunt.

  31. Poate ai vrut sa spui ca a stat noaptea pe strada numita Monaco 🙂 prin vre-un catun la marginea Bucurestiului. Si atunci/acolo contempla in mintea lui la cota IOS Vs. Android, etc. Hai că tocmai ce i-am descris concediul de odihnă din vara asta, pt care a primit biletul de vacanță de la stat.

  32. Ce fel de bogat esti tu ? :)) Ai aparut in ceva topuri : Forbes etc ? Cu siguranta esti intr un top al penibililor de pe idevice Bogatanii adevarati nu se lauda, doar cocalarii.

  33. Ce fel de bogat esti tu ? :)) Ai aparut in ceva topuri : Forbes etc ? Cu siguranta esti intr un top al penibililor de pe idev. Bogatanii adevarati nu se lauda, doar cocalarii.

  34. daca as fi fost in top 500 Forbes atunci chiar ca as fi fost bogat din punct de vedere global. Serios? daca bogatanii adevarati nu se lauda IN niciun fel cum de stie toata lumea ca acei oameni au bani ?!

  35. Bogat “dpdv global” ?Wow.Bogat te-ai autodenumit singur.Bogat in comparatie cu cine ? Cu cei ce au salariul minim pe economie ? Fata de cubanezi, indieni, congolezi etc ? De ce nu te compari cu Lebron James, Ronaldo si alte sute de milioane de oameni care castiga mai bine decat tine. Fiindca nu poti.Tu te compari cu salariul minim pe economie…

  36. Daca tu te compari cu cei mentionati,, atunci e clar…….Romania este una dintre tarile cu cele mai mici salarii din UE, una dintre tarile sarace.

  37. cu care mentionati? nu inteleg ce vrei sa zici sau poate nu intelegi tu ce vreau sa zic. Banuiesc ca stii ca bogat inseamna ceva relativ da? Un om ce are salariu de 2000euro lunar e bogat fata de cineva ce are 500 euro lunar. Cineva ce are 20.000euro lunar, este bogat fata de cel cu 2000euro…Tiriac sau Nicolae sunt milionari in euro si sunt peste orice om din RO. Dar si ei nu sunt bogati daca ii compari cu cei mai bogati top 1000 din llume

  38. Nu va mai certați degeaba.
    Cei cu iPhone stiu ca Android e pentru cei săraci. De exemplu, Dorel.
    Cei cu Samsung stiu ca iOS este pentru cei săraci cu duhul. De exemplu, Serban.
    Eu am ambele așa că discuțiile astea de spălați pe creier mă dezgustă.