iPad Pro 10.5 inch – de ce noul procesor este foarte performant

iPad Pro 10.5 inch este primul produs al companiei Apple in care a fost integrat un procesor A10X produs de catre TSMC folosind un proces de fabricatie de 10nm. Multumita acestei schimbari pentru tehnologia de productie a procesorului, iPad Pro 10.5 inch se bucura de un spor de performante de 30 – 40% fata de vechiul chip A9X folosit in modelele anterioare ale iPad.

Analizand noul chip A10X al iPad Pro 10.5 inch, o companie americana a descoperit ca acesta este aproape cel mai mic chip dezvoltat de catre ci de la Apple. Desi se astepta ca abia in chip-ul A11 din iPhone 8 sa vedem folosita noua tehnologie de fabricatie de 10nm, iata ca Apple a avnsat lucrurile special pentru a oferi iPad Pro 10.5 inch performante foarte ridicate.

Noul chip A10X din iPad Pro 10.5 inch are 96.4mm patrati, iar multumita imaginii de mai jos puteti vedea ca el este mai mic si decat cel A6X folosit cu multi ani in urma de catre Apple. Design-ul noului chip A10X este similar cu cel al A9X, insa Apple a integrat acum 3 nuclee, pentru un total de 6 thread-uri, dar a crescut deasemenea si L2 cache la 8 MB.

ipad pro 10 5 inch procesor performant

Apple a redus deasemenea marimea circuitelor, iar asta ii ofera noului chip A10X si un consum mult mai redus de energie, deci implicit autonomie mai buna pentru tableta. iPad Pro 10.5 inch are totusi cam aceleasi nuclee pentru placa video, in comparatie cu chip-ul A9X, deci aici nu exista schimbari majore, dar nici nu prea era nevoie, avand in vedere ca tabletele iPad nu sunt intrecute in performantele grafice.

Acestea fiind spuse, iPad Pro 10.5 inch are cel mai avansat procesor integrat in vreo tableta.

ipad pro 10 5 inch procesor performant 1