Nokia l-a angajat pe fostul presedinte Samsung

Nokia, sau ce-a mai ramas din celebra companie finlandeza, a anuntat astazi ca l-a angajat pe Gregory Lee, fostul presedinte al Samsung America de Nord. Gregory Lee va deveni presedintele Nokia Tehnologies, una dintre diviziile companiei Nokia ce mai activeaza in momentul de fata, el avand o vasta experienta in domeniul mobil, dar nu doar acolo.

Gregory Lee a petrecut nu mai putin de 13 ani in cadrul companiei Samsung, iar inainte de a pleca la Nokia a avut in surpaveghere toate afacerile coreenilor pentru intregul continent nord american. Aici vorbim atat despre telefoanele mobile, tabletele, televizoarele, masinile de spalat si toate celelalte produse pe care Samsung inca le vinde acolo, deci vine la Nokia cu foarte multe cunostinte in aproape orice domeniu.

In anuntul privind numirea fostului presedinte al Samsung in cadrul echipei de conducere a Nokia Technologies, cei de la Nokia au oferit si cateva detalii privind planurile de dezvoltare. Mai exact, Nokia vrea sa dezvolte tehnologii pentru realitate virtuala, pentru monitorizarea sanatatii oamenilor, dar si altele care au legatura cu lumea digitala in care traim cam toti.

Nokia l-a angajat pe fostul presedinte Samsung

Nokia presedinte Samsung gregory leeSeparat de Samsung, Gregory Lee a facut parte inclusiv din Johnson & Johnson, Kellog’s, sau Procter & Gamble, deci ar putea ajuta Nokia din foarte multe puncte de vedere. Spre deosebire de companiile care vand sampon, gel de dus, sau sapun, la Nokia, Gregory Lee va trebui sa ghideze angajatii in a dezvolta produse competitive pentru lumea tehnologica intr-un moment in care Nokia este “pe val”.

Toate anunturile din ultima vreme privind Nokia 9 au reaudis brand-ul finlandezilor in centrul atentiei globale, desi cei de la HMD Global vor lansa telefoane mobile sub acest brand. Nokia nu mai produce telefoane mobile si nici nu o va mai face prea curand, licentele pentru vanzarea acestora fiind vandute catre HMD Global, asa ca ei se vor ocupa de acest domeniu.

“We have chosen the right leader to take Nokia Technologies forward at a time of renewed excitement about the Nokia brand around the world. Gregory’s passion for innovation and operational excellence, along with his proven ability to build and lead global consumer technology businesses make him well suited to advance Nokia’s efforts in virtual reality, digital health and beyond.”

Ca sa fiu complet sincer, ma bucur sa vad ca Nokia angajeaza oameni competenti pentru a-i conduce o divizie extrem de importanta care va concura cu Apple, Facebook, Google, Microsoft si nu numai. Problema este ca Gregory Lee sa nu aduca in cadrul Nokia mentalitatea Samsung de a copia tot ceea ce se baga in priza, dar de a o face intr-un mod prost.

Inainte sa inchei, merita mentionat faptul ca Nokia a licentiat recent catre Apple foarte multe tehnologii necesare pentru functionarea iPhone si iPad. Voi ce parere aveti despre ceea ce vrea Nokia sa faca ?