Romania – vitezele medii de internet fix pe judete

Internetul fix in Romania a inregistrat o dublare a vitezelor medii de download in cursul anului 2016 raportat la anul 2015, multumita RCS & RDS.

ANCOM a publicat zilele trecute un raport privind vitezele medii de internet fix in Romania, cu o defalcare pe fiecare judet din tara noastra. In imaginea de mai jos puteti vedea impartirea pe judete privind vitezele de internet fix din tara noastra, viteza medie pentru internetul fix credcand in 2016 cu aproximativ 78.4% fata de cea inregistrata in cursul anului 2015.

Conform masuratorilor facute de catre ANCOM prin platforma Netograf, vitezele medii de internet fix in Romania in cursul anului 2016 au fost situate intre 48.37 si 117.96 Mbps. Vorbim despre viteze foarte mari daca ne uitam la alte tari europene, unde pentru a beneficia de asa ceva este nevoie sa platesti zeci de euro, nu cei 5 sau 10 pe care ii percepe RCS & RDS.

Cea mai mica viteza medie de internet fix in Romania a fost inregistrata in judetul Harghida, in timp ce judetul Ilfov are cea mai mare viteza inregistrata. Este de altfel si normal, avand in vedere ca RCS & RDS ofera viteze de 500 Mbps si 1000 Mbps in putine orase din tara, Bucuresti si Ilfov fiind primele zone in care aceste noi oferte au devenit disponibile pentru clienti.

Romania – vitezele medii de internet fix pe judete

Pentru anul 2016 viteza medie de internet fix in Romania a ajuns la 94.95 Mbps, fata de 52.2 Mbps cat a fost in cursul anului 2015, cresterea fiind una colosala. Pentru conexiunile cu fir viteza medie de internet fix a ajuns la 142.45 Mbps, in timp ce pentru cele wireless a ajuns la 49 mbps, iar media lor este viteza medie de internet fix pentru intregul an 2016 in Romania.

Practic, in momentul de fata cam oricine isi poate permite sa aiba internet fix acasa cu o viteza de macar 100 Mbps, daca are infrastructura celor de la RCS & RDS prin preajma. UPC, Telekom, sau Orange sunt jucatori importanti in piata, insa RCS & RDS ofera cel mai bun internet fix din Romania si asta nu cred ca poate fi contestat de catre cineva in momentul de fata.

romania viteza internet fix 2016

Desi Digi Mobil, detinut de catre RCS & RDS, ofera viteze de internet mobil foarte slabe, pe partea de internet fix compania RCS & RDS nu are vreun rival in Romania. Folosesc internetul celor de la RCS & RDS de ani de zile si in perioada de pribegie fortata in UPC am inteles de ce nu este bine sa renunti la RCS & RDS pentru internetul fix ca sa nu regreti amarnic in fiecare zi.

Acestea fiind spuse, vitezele medii de internet fix in Romania aproape ca s-au dublat intr-un singur an si cred cu tarie ca trebuie sa ii multumim companiei RCS & RDS pentru asta.