Industriile care aproape au murit din cauza smartphone-urilor

Smartphone-urile au devenit cu adevarat interesante abia din momentul in care primul model al iPhone a fost lansat pe pietele globale, el incorporand multe functii oferite de produse separate. Vorbim aici despre aparate foto, camere video, MP3 playere, sau sisteme de navigatie prin GPS, toate acestea avand de pierdut din cauza popularitatii smartphone-urilor.

Conform celor de la Statista, dintre toate produsele electronice care au inregistrat scaderi masive in vanzari, pentru MP3 playere exista cea mai mare scadere, vanzarile scazand cu 87% in 9 ani. Vedeti mai jos ca vorbim despre o scadere in vanzarile anuale de la 6 miliarde de dolari in 2007 la 800 de milioane de dolari in 2016, Apple temandu-se, pe buna dreptate, in 2007 ca asta se va intampla.

Apple a lansat iPhone pentru ca stia ca MP3 playerele isi vor pierd din popularitate si aua vut dreptate, insa acelasi lucru s-a intamplat si cu solutiile de navigatie prin GPS. In cazul acestora vanzarile au scazut cu 80%, procentual, de la 2.3 miliarde de dolari anual in 2007 la 500 de milioane de dolari anual in 2016.

Pentru camerele video avem cea mai mare scade procentuala, de 93% in vanzari, dar in realitate vorbim despre o scadere de la 2.1 miliarde de dolari la aproximativ 200 de milioane de dolari anual. Camerele digitale au avut parte deasemenea de o scadere substantiala a vnazarilor, de la aproximativ 6.5 miliarde de dolari anual in 2007  la 2.3 miliarde de dolari anual in 2016.

Era normal ca aceste lucruri sa se intample din moment ce un smartphone iti oferta intr-un format compact aceste functii, iar alte industrii vor avea aceleasi probleme.

iPhone pierzatori industrie