Samsung dezvolta baterii ultra-sigure

Samsung are in dezvoltare baterii ultra-sigure pentru smartphone-urile pe care le vinde in intreaga lume, subsidiara sa, Samsund SDI, ocupanduse de acest proiect. Conform unui manager al Samsund SDI, compania spera ca in 1 sau 2 ani sa aiba baterii care nu pot exploda, acestea asigurand utilizatorii de faptul ca smartphone-urile vor fi 100% sigure pentru utilizare indiferent de situatie.

Managerul Samsung recunoaste si faptul ca tehnologia pe care compania o dezvolta este similara cu cea pe care o subsidiara a LG o are in dezvoltare tot pentru baterii. Practic, aceste baterii, numite solid-state, ar trebui sa fie suficient de stabile indiferent de conditiile de folosire pentru a fi utilizate in asa fel incat sa nu se umfle si sa nu ia foc in mod spontan, cum se intampla la Samsung Galaxy Note 7.

Aceste baterii pe care le dezvolta Samsung sunt fabricate folosind electrozi solizi in locul celor lichizi, deci riscul de aprindere este cu mult mai mic pentru ele. Bateriile pentru smartphone explodeaza, in genera, cand lichidul din ele intra in contact cu aerul sau apa, iar noile baterii dezvoltate de catre Samsung nu ar avea aceasta problema, deci nu ar avea de ce sa explodeze.

See pare ca toate problemele de anul trecut privind exploziile Samsung Galaxy Note 7 au motivat compania Samsung sa dezvolte baterii mult mai sigure pentru smartphone. Daca ei vor reusi sa le integreze intr-un smartphone inainte concurentei, implicit Apple, LG, HTC, etc, atunci vor avea un avantaj foarte mare si ar putea genera vanzari mai mari decat restul.

“Our technological level to produce a solid-state battery for smartphones will be mature enough in one to two years. However, it depends on Samsung Electronics whether it will be used for phones. As far as I know, the level of battery technology of our rival firm (LG Chem) is also similar to us.”

Samsung baterii sigure