Prima Pagina Telekom Telekom surclaseaza Digi Mobil, castiga un contract guvernamental important

Telekom surclaseaza Digi Mobil, castiga un contract guvernamental important

Telekom a surclasat Digi Mobil pentru a castiga un contract important cu Ministerul Afacerilor Interne, furnizand servicii de telefonie fixa si mobila.

Telekom a reusit sa castige un contract important saptamana aceasta, in detrimentul celor de la Digi Mobil, castigand o licitatie organizata de catre MAI, Ministerul Afacerilor Interne. MAI a deschis o licitatie pentru servicii de telefonie mobila si de inchiriere de linii pentru toate unitatile care fac parte din institutie, iar cei de la Telekom au castigat licitatia la care a participat si operatorul de telefonie mobila Digi Mobil.

Valoarea contractului este de 8.47 milioane de euro fara TVA si are o durata de desfasurare de 32 de luni, iar toate unitatile MAI vor avea in continuare servicii oferite de catre Telekom. Pentru Telekom vorbim despre un castig important, deoarece au incasari garantate pentru aceasta perioada de la o institutie a statului si nu vor mai “fugi” sa adune clienti care sa-i genereze aceasta suma.

Telekom castigase si o licitatie anterioara, organizata in 2013, de catre MAI pentru aceleasi servicii, deci vorbim doar despre o continuare a colaborarii, desi valoarea contractului anterior era mai mica. In noul contract, Telekom Romania Communications si Telekom Romania Mobile Communications vor oferi serviciile de telefonie mobila si telefonie fixa, spre deosebire de Romtelecom in trecut.

Telekom continua ca furnizor de servicii al MAI

Daca in 2013 Romtelecom era singura companie care se inregistrase pentru a participa la licitatie, acum cei de la Digi Mobil au incercat sa faca putina concurenta companiei Telekom. Cum de nu a castigat Digi Mobil aceasta licitatie este greu de inteles, mai ales ca valoarea stabilita de catre autoritati a fost de 8.64 milioane de euro, deci Telekom a avut o oferta cu doar 170.000 de euro mai mica.

Din moment ce Digi Mobil a furat atat de multi clienti ai Telekom, m-as fi asteptat ca si la o licitatie de genul acesta sa aiba o oferta mai buna, mai ales ca vorbim despre un minister important, ca MAI. Din pacate pentru cei de la Digi Mobil, Telekom a ramas cu un pret suficient de mic pentru a castiga licitatia, desi probabil nu a fost chiar atat de departe de Telekom.

telekom contract digi mobil ministerul afacerilor interne

In ceea ce priveste calitatea serviciilor, Telekom nu este departe de Digi Mobil, iar in contextul actual pastrarea unui abonament Telekom in detrimentul unuia al Digi Mobil nu are logica.

 

 

 • B06DAN

  Is niste comisioane mascate acolo.

 • Florin

  Cred ca nu la preț au pierdut. Mai degrabă a fost vorba de acoperire și continuitate/constanță a semnalului.

 • Alex S.

  A fost vorba de spagi 100% !!!
  A fost vorba doar de bani… nu fiti naivi.

 • Guldur

  Daca castiga RDS, incepeau convorbirile sa se intrerupa, nu se auzeau, incepeau sa tipe la telefon, se auzea vocea sacadata, etc… o experienta mizerabila la un pret low cost. Oricum institutiile de stat nu functioneaza aproape deloc, un contract cu RDS le ar ridica mingea la fileu sa nu mai functioneze absolut deloc :)))

 • BurN®

  :)))))))))))))

 • BurN®

  Guldur …omule belea comentul😂😂😂😂

 • Cristi

  Iar te iei de Telekom, fii mai obiectiv!

 • What ?

 • io

  ultima parte a acestui articol este falsa si suna ca o frustrare. nu exista grad de comoaratie intre cele doua retele. telekom a fost calificata nu demult cea mai buna retea de voce si reteau cu cele mai bune reusite ale apelurilor etc. cautati asta pe ziarul financiar. cat despre partea de date, ganditi va ca este o retea fibctionala pe resursele zapp, romtelecom, cosmote dar si orange pentru 4G. dealtfel si singurul operator care a facut o demonsyratie 5G in Ro. in plus singurul operator care livreaza solutii internet of things. asa ca autorule mai studiaza…

 • Cristy Nedelcu

  Telekom este pe Moarte in Romania Digi Mobil este in crestere mare !