iPhone 8 – iata cum va fi Inlocuit Touch ID

iPhone 8 urmeaza sa renunte la Touch ID in favoarea unui sistem de recunoastere faciala si probabil a unui iris scanner, facilitate de noua camera 3D.

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat fara Touch ID de catre compania Apple, cei din Cupertino ajungand la concluzia ca pot oferi un sistem de securitate biometrica mai avansat. Vorbim aici despre un sistem de recunoastere faciala pe care compania Apple il testeaza in momentul de fata pentru iPhone 8, acesta fiind prezentat ca avand un nivel de securitate mai ridicat decat Touch ID.

Se speculeaza ca Apple nu poate integra Touch ID in ecranul iPhone 8, asa ca a testat in tot acest timp si un sistem de recunoastere faciala pentru a nu integra Touch ID in carcasa. Un cititor de amprente integrat in carcasa iPhone 8 ar fi suparat multi utilizatori, asa ca Apple vrea sa ne permita sa ne scanam fata pentru a debloca terminalele, a autoriza plati prin Apple Pay si nu doar atat.

Conform informatiilor de astazi, noua camera frontala 3D ar face recunoasterea faciala in iPhone 8, Apple testand inclusiv un sistem de scanare a irisului. Recunoasterea faciala ar fi mai sigura decat Touch ID pentru iPhone 8, deoarece ar inregistra mai multe elemente de identificare decat in cazul unei amprente, asa ca nivelul de securitate ar fi mult mai ridicat.

iPhone 8 – Touch ID inlocuit de recunoastere faciala si scanarea irisului

Spre deosebire de alte implementari ale sistemelor de recunoastere faciala, cel din iPhone 8 ar fi mai sigur deoarece ar utiliza o scanare 3D a fetei pentru a recunoaste utilizatorul. In aceasta idee, iPhone 8 nu ar putea fi pacalit cu o simpla poza pentru a se debloca, sau a autoriza plati, asa cum se intampla cu Samsung Galaxy S8, iar Apple se va asigura de asta pentru a nu fi facuta de rusine.

Avand in vedere complexitatea oferirii unei asemenea functii, cei de la Apple inca o testeaza pentru iPhone 8, deci nu este deocamdata sigura oferirea sa. Noua functie pentru iPhone 8 ar urma sa permita inclusiv deschiderea unor aplicatii securizate dupa scanarea fetei, deci Apple ar pregati o multitudine de functii extrem de interesante pentru noul sau smartphone.

“The sensor’s speed and accuracy are focal points of the feature. It can scan a user’s face and unlock the iPhone within a few hundred milliseconds. It is designed to work even if the device is laying flat on a table, rather than just close up to the face. The feature is still being tested and may not appear with the new device. However, the intent is for it to replace the Touch ID fingerprint scanner, according to the person. Apple is testing an improved security system that allows users to log in, authenticate payments, and launch secure apps by scanning their face, according to people familiar with the product.”

iphone 8 recunoastere faciala iris scanner touch id

Avand in vedere ca aceasta noua tehnologie pentru iPhone 8 este in dezvoltare, ramane de vazut ce va fi pastrat, Apple putand decide sa ofere recunoasterea faciala, scanarea irisului, sau oricare dintre ele. Separat iPhone 8 ar putea avea Touch ID, dar integrat in carcasa, iar aceasta ar fi o decizie extrem de proasta care va afecta cu siguranta imaginea pe care noul smartphone o va avea.

Acestea fiind spuse, din moment ce aceste noi informatii privind iPhone 8 vin de la o publicatie americana cu o reputatie foarte buna, este clar ca Apple testeaza o schimbare colosala anul acesta.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare colosala pentru iPhone 8 ?