iPhone 8 – Recunoastere Faciala in loc de Touch ID

iPhone 8 ar urma sa ramana fara Touch ID, compania Apple inlocuind citirea amprentelor cu un sistem de recunoastere faciala incepand de anul acesta.

iPhone 8 nu va avea Touch ID integrat de catre compania Apple anul acesta, conform Ming-Chi Kuo, un reputat analist cu informatii valide in trecut despre produse Apple nelansate. Conform acestuia, pentru iPhone 8 se renunta complet la Touch ID in favoarea unei solutii de recunoastere faciala care urmeaza sa functioneze prin noua camera frontala 3D pregatita de Apple.

Stim de ceva vreme ca Apple vrea sa ofere recunoastere faciala in iPhone 8, iar in articolul de astazi privind noutatile terminalului v-am spus ca ea va fi disponibila. Tot acolo analistul dadea de inteles ca Touch ID va fi integrat in carcasa, nu in ecran, insa el a facut clarificari cu privire la faptul ca Touch ID nu va mai exista in iPhone 8, spre surprinderea lumii intregi.

El sustine ca actuala tehnologie pentru a integra un cititor de amprente sub ecran nu functioneaza pe ecranele care acopera intregul panou frontal, asa cum va fi iPhone 8. Desigur ca saptamana trecuta am vazut o asemenea implementare de la Qualcomm, deci probabil tehnologia testata de catre compania Apple pentru iPhone 8 nu ofera posibilitatea de a integra Touch ID sub ecran.

iPhone 8 – Touch ID inlocuit cu recunoastere faciala

Mai mult decat atat, din cauza grosimii ecranelor OLED, este dificila scanarea cu acuratete a unei amprente prin viitorul ecran al iPhone 8, lucru pe care l-am vazut si la Qualcomm. Stim deja ca nici acea companie nu va lansa prea curand o solutie de acest gen, prima demonstratie aratand ca nu se face usor sau rapid citirea amprentei, iar aceeasi problema ar exista la iPhone 8.

Totusi, inlocuirea completa a Touch ID in iPhone 8 cu recunoasterea faciala pare a fi ceva de domeniul stiintifico-fantasticului in momentul de fata. Touch ID este o solutie sigura pentru autorizarea de plati, in principal pentru Apple Pay, iar eliminarea acestui sistem din iPhone 8 in favoarea unuia cu recunoastere faciala pare ceva ce Apple ar avea probleme in a realiza deocamdata.

“We predict the OLED model won’t support fingerprint recognition, reasons being: (1) the full-screen design doesn’t work with existing capacitive fingerprint recognition, and (2) the scan-through ability of the under-display fingerprint solution still has technical challenges.”

iPhone 8 recunoastere faciala touch id

Niciun sistem de recunoastere faciala prezentat intr-un smartphone nu este mai sigur decat un cititor de amprente, asa ca eliminarea Touch ID din iPhone 8 ramane discutabila. Desi analistul a oferit pana acum informatii foarte valide cu privire la produsele Apple nelansate, as privi totusi aceasta estimare privind elimiarea Touch ID din iPhone 8 ca o informatie, deocamdata, putin probabila.

Nu cred ca Apple risca securitatea Apple Pay prin eliminarea Touch ID fara a oferi recunoasterea faciala in paralel, asa ca nu m-as grabi sa afirm sigur ca iPhone 8 va veni fara un cititor de amprente.