Motorola – nou Smartphone de Ultima Generatie

Motorola are un nou smartphone de ultima generatie in dezvoltare, acesta urmand a avea un procesor cu 10 nuclee si posibile functii revolutionare.

Motorola este unul dintre producatorii de smartphone-uri despre care n-am mai auzit prea multe in ultimii ani, dar asta urmeaza sa se schimbe in 2017, conform unor informatii aparute azi. O sursa cu informatii privind planurile de viitor ale companiei Motorola sustine ca ea pregateste lansarea unui nou smartphone de ultima generatie in cursul acestui an, fara a oferi foarte multe detalii.

In ciuda acestui lucru, sursa a confirmat faptul ca Motorola M2, viitorul smartphone de ultima generatie a companiei, urmeaza sa fie lansat anul acesta in mai multe piete de pe glob. Conform sursei, Motorola urmeaza sa foloseasca un procesor de ultima generatie in noul smartphone, iar acesta ar putea aduce schimbari majore pentru experienta de utilizare.

Mai exact, Motorola M2 urmeaza sa foloseasca un chip MediaTek cu un procesor care are 10 nuclee, da ati citit bine, 10 nuclee pentru un smartphone. In momentul de fata majoritatea smartphone-urilor premium au procesoare cu 3, 4, sau 8 nuclee, insa Motorola vrea sa lanseze unul cu 10 nuclee pentru a oferi performante de top unui sistem de operare Android cu multe probleme.

Motorola – pregateste un nou smartphone de Ultima Generatie

Separat, noul smartpone al Motorola va avea inclusiv un ecran cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce nu prea este de ultima generatie. Nici implementarea a 4 GB sau 6 GB RAM in terminal nu este ceva ce nu am mai vazut pana acum, iar aici includem si spatiul de stocare de 32 GB, sau 64 GB, pe care compania vrea sa il foloseasca in viitorul produs.

Pana sa fie cumparata de catre Lenovo, Motorola era o companie care avea un cuvant greu de spus in lumea smartphone, insa de atunci lucrurile s-au schimbat si nu in bine. Acum Motorola face in principal smartphone-uri mid-end pe care lumea nu le prea mai cumpara, dar poate ca un smartphone cu un procesor cu 10 nuclee va schimba asta, desi MediaTek nu este cunoscuta ca facand procesoare performante.

motorola smartphone ultima generatie

Actualul chip Mediatek X20 Helio cu procesor cu 10 nuclee si 4 GB ARM are performante cu mult sub cele ale iPhone 7, care are un procesor cu 3 nuclee, deci Motorola ar primi ceva nou. Nu se stie ce viitoare generatie a chip-urilor MediaTek vor fi folosite de catre compania Motorola, dar daca tot X20 Helio este in plan, atunci smartphone-ul va fi un esec total si nu de “ultima generatie”.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut ce are Motorola in lucru si cum se va compara smartphone-ul cu iPhone 8, sau Samsung Galaxy S8.