Prima Pagina Apple Efectul neasteptat al Apple Park in Cupertino

Efectul neasteptat al Apple Park in Cupertino

Apple Park este aproape de finalizare in Cupertino, iar asta pare sa fie o veste excelenta pentru foarte multi dintre rezidentii aflati in apropierea noului campus al Apple. Conform unor informatii facute in urma unui studiu imobiliar, orasul Synnyvale, care este practic peste drum de Apple Park, are 95 de proiecte imobiliare in planificare pentru dezvoltare.

Separat de constructiile de locuite si cladiri de birouri, magazinele si micile afaceri din preajma Apple Park au inceput sa se schimbe pentru a intampina nevoile angajatilor Apple. Hotelurile sunt deasemenea in cautare de noi locatii pentru a creste capacitatea de cazare in preajma campului Apple, iar restaurantele incearca sa ofere mancare pe masura asteptarilor angajatilor.

Localnicii spun ca sunt asaltati de turisti care vin sa faca poze, sau sa filmeze cu drone Apple Park, curtile caselor fiind in fiecare zi vizitate de catre necunoscuti atrasi de noul campus. Desi unii localnici sunt primitori, altii se plang de zgomotul produs de catre constructia campusului, drumurile inchise neasteptat si deteriorarea drumurilor in anumite zone.

Cei de la Apple au incercat sa le ofere diverse cadouri rezidentilor nemultumiti, inclusiv vouchere pentru spalatorii auto in cazul celor care s-au plans de mizeria generata de constructie. Apple pare inclusiv dispusa sa plateasca pentru a rezolva problema traficului congestionat, insa exista si vesti bune pentru cei care detin case in respectiva zona.

Onlookers snap pictures of the spaceship from the streets. TV helicopters circle above. Amateur photographers ask residents if they can stand on driveways to operate their drones, hoping to get a closer look at Apple Park. “I just say, ‘Hey, go ahead,’” said Ron Nielsen, who lives in Birdland, a Sunnyvale neighborhood across the street from the spaceship. “Why not?”

Conform agentilor imobiliari, de cand a inceput constructia Apple Park si pana acum, preturile caselor s-a dublat in zona limitrofa, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru chirii. Practic, desi trebuie sa suporte unele neajunsuri ale procesului de constructie, rezidentii din apropierea Apple Park ar putea obtine venituri foarte bune daca isi vor vinde casele dupa ce noul campus va fi finalizat, constructia continuand si in 2017.

Apple Park imobiliar

 • Srb Srb

  Logic totul se schimba acolo unde aterizeaza Apple
  Samsonistii vad doar cladirea dar nu si ansamblul per total

 • Mr. Tambourine Man

  Care clădire?
  Cea in care funcționează arestul miliției din Seul?

 • Flash

  “SynnyVale” – ce e aia ?
  in alta ordine de idei, chiriile au explodat in Sillicon Valley de mai multa vreme, insa si conditiile sunt pe masura. Apartament cu 3 camere de peste 100 m2, piscina, sala, gratar, parcare, spatii verzi la doar putin peste 3000$/luna

 • icetkk

  Nu mai spun că ai fi putut căuta și tu, de unul singur, pe Google, înainte să te faci de râs.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sunnyvale,_California

 • Flash

  da, mersi pentru link. e la 10 minute de mine, stiu ce e aia, stai linistit