Apple investeste in LG pentru productia OLED

Apple este interesata sa-si asigure cantitati mari de ecrane OLED pentru viitoarele sale modele de terminale iPhone, iar pentru asta face o investitie substantiala. Mai exact, cei de la Apple este in negocieri cu LG pentru a investi pana in 3 miliarde de dolari in vederea construirii unei fabrici care sa produca in exclusivitate ecrane OLED pentru viitoarele iPhone-uri.

Pe 3 iunie manageri ai Apple si LG au ajuns la un acord de principiu privind investitia pe care americanii ar trebui sa o faca, dar detaliile nu au fost inca finalizate. Cei de la LG vor avea o intalnire a consiliului director in cursul acestei luni, iar atunci urmeaza sa fie luata o decizie finala cu privire la acceptarea propunerii companiei Apple de a initia acest parteneriat.

Acum cateva saptamani s-a spus ca LG ar fi in discutii cu Google pentru a accepta o investitie de 3 ori mai mica, dar in exact acelasi scop. Cei de la LG nu au negat negocierile cu Google, iar asta cel mai probabil pentru a pune putina presiune pe Apple si a-i “convinge” pe americani sa faca o investitie si mai mare in viitoarea fabrica ce ar urma sa le fie dedicata in mod exclusiv.

Desi Samsung va fi principalul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8, Apple nu vrea totusi sa fie chiar atat de dependenta de coreeni pentru viitoarele modele de terminale iPhone. Suma pe care Apple vrea sa o investeasca i-ar asigura productia lunara a 30.000 de unitati de panouri de sticla OLED de generatia a 6-a, aceasta fiind doar o parte din necesarul companiei americane.

“Samsung Display is the only display maker that meets Apple’s strict quality criteria for now. LG Display is said to be meeting about 70 percent level of the requirements, while Chinese display makers are still struggling to catch up with that of LG. The funding form Apple is also expected to help LG Display reduce risks from the lower margin.”

apple investitie lg oled

 

8 COMENTARII

  1. Aoleu, dupa ce ca saracii de la samsung incep sa fie depasiti cam la toate capitolele la singura categorie de produse pt consumatori din care mai are si ea profit….acum vine asta

  2. e kkt…nu intelegi, iPhone este singurul cu iOS. deci nu are treaba cu restul
    Ei au propriul sistem de operare pt mobile desktop etc
    Ii doare la basca

  3. Sunt disperati sa aiba si ei pana la urma OLED. Dupa ce ani de zile au pacalit clientii cu pliciul ala de LCD denumit Retina ca sa nu se prinda prostimea ca e doar un lcd de proasta calitate si cu rezolutie de toata jena pentru 2017. Ba chiar si pentru 2014. Sa vedem cu ce rezolutie scot iphone 8 ca prostimea pe aici spuneau ca nu e necesara rezolutie mai mare. La fel cum spuneau ca nu e nevoie de telefoane cu ecran peste 5 inci… Nu e nevoie cand nu ai. Cand ai e bun. Doar ca daca esti fan iphone ai totul mai tarziu decat altii. Mai tarziu putand insemna ani buni.

  4. Se pare ca nu ii mai doare la basca. Vor si ei ecrane mari, vor oled, vor rezolutie macar demna de 2014, vor wireless charging, vor fast charging, se chinuie sa vina si ei cu un screen to body cat de cat decent… Chiar ei recunosteau ca ce cere piata ei nu au in portofoliu. Se pare ca nu le mai merge sa prosteasca prostimea oferindu-i nimic. Nu degeaba Google a devenit brand superior Apple. Nu puteau prosti la infinit. Oamenii se mai trezesc din prostie. Vad la altii ce au pe terminalele lor si vor si ei sa aiba.

  5. Extrem de corect ….se zvoneste ca si LG ar vrea sa renunte a LCD in favoarea Amoled in smartphone uri, oricum mai au mult de mancat pana sa ajunga la capacitatea de productie si calitate a Samsung
    Ecranul Super Amoled produs de Samsung e cel mi bun si evoluat …..LG fabrica OLED (pasive matrix) , Samsung fabrica Amoled (active matrix ) mult mai bun

  6. pai ecrane mari au deja de la ip6
    Daca vroiau ecrane mari facea iphone plus cu screen to body ratio mare..si nu ip 7…plus ca incarcarea prin inductie sigur nu va fi la fel ca cea din S6
    Vedem la anul