Apple investeste in LG pentru productia OLED

8

Apple este interesata sa-si asigure cantitati mari de ecrane OLED pentru viitoarele sale modele de terminale iPhone, iar pentru asta face o investitie substantiala. Mai exact, cei de la Apple este in negocieri cu LG pentru a investi pana in 3 miliarde de dolari in vederea construirii unei fabrici care sa produca in exclusivitate ecrane OLED pentru viitoarele iPhone-uri.

Pe 3 iunie manageri ai Apple si LG au ajuns la un acord de principiu privind investitia pe care americanii ar trebui sa o faca, dar detaliile nu au fost inca finalizate. Cei de la LG vor avea o intalnire a consiliului director in cursul acestei luni, iar atunci urmeaza sa fie luata o decizie finala cu privire la acceptarea propunerii companiei Apple de a initia acest parteneriat.

Acum cateva saptamani s-a spus ca LG ar fi in discutii cu Google pentru a accepta o investitie de 3 ori mai mica, dar in exact acelasi scop. Cei de la LG nu au negat negocierile cu Google, iar asta cel mai probabil pentru a pune putina presiune pe Apple si a-i “convinge” pe americani sa faca o investitie si mai mare in viitoarea fabrica ce ar urma sa le fie dedicata in mod exclusiv.

Desi Samsung va fi principalul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8, Apple nu vrea totusi sa fie chiar atat de dependenta de coreeni pentru viitoarele modele de terminale iPhone. Suma pe care Apple vrea sa o investeasca i-ar asigura productia lunara a 30.000 de unitati de panouri de sticla OLED de generatia a 6-a, aceasta fiind doar o parte din necesarul companiei americane.

“Samsung Display is the only display maker that meets Apple’s strict quality criteria for now. LG Display is said to be meeting about 70 percent level of the requirements, while Chinese display makers are still struggling to catch up with that of LG. The funding form Apple is also expected to help LG Display reduce risks from the lower margin.”

apple investitie lg oled