Aceste baterii se incarca folosind caldura corpului uman

Problema bateriilor pentru smartphone-uri si wearable-uri ar putea fi rezolvata de catre cercetatorii unei universitati din California de Sud. Acestia au descoperit ca bateriile pot fi incarcate folosind caldura emanata de catre corpul uman, chiar si atunci cand acesta nu se afla in miscare, cum se intampla in cazul tehnologiei piezoelectrice prin care se poate efectua si acum incarcarea bateriilor.

Incarcarea bateriilor folosind caldura emanata de catre corpul uman este o solutie mult mai buna decat cea piezoelectrica deoarece noi generam caldura tot timpul, chiar daca in cantitati diferite. Folosind o serie de generatoare termoelectrice, cercetatorii au reusit sa preia caldura corpurilor noastre pentru a o transforma in energie care sa incarce bateriile de diverse tipuri.

Cercetatorii au creat deja un dispozitiv termoelectric pe care l-au folosit pentru a incarca baterii folosind caldura corpului uman, el putand fi purtat sub orice haina pentru a prelua caldura. Utilizatorul nu trebuie sa faca nimic special pentru ca procesul sa functioneze, el fiind util chiar si cand dormim, deoarece ale noastre corpuri emana oricum caldura si permit incarcarea bateriilor.

Problema deocamdata este ca nu s-a gasit o cale de a genera energie mai mare decat cativa microwati, dar cu generatoare mai eficiente lucrurile se pot schimba. Cand vor fi dezvoltate aceste generatoare mai eficiente nu stie nimeni, dar putem spera ca in viitor vom putea incarca un smartphone, sau un smartwatch, folosind doar energia generata de catre corpul nostru.

“These devices are basically relying on just a few degrees of temperature difference, sometimes just a degree or less, so the devices have to be really efficient when engineered to use a small amount of heat to generate useful power.”

baterii incarca caldura corp uman