iPhone 8 – Probleme de Productie, Samsung ajuta

iPhone 8 si iPhone 7S inregistreaza probleme mari de productie din cauza memoriilor 3D NAND, iar Apple este obligata sa ceara ajutorul Samsung.

iPhone 8 inregistreaza mari probleme cu productia unor componente esentiale pentru noul smartphone, iar compania Apple este din nou fortata sa ceara ajutorul celor de la Samsung. Vorbim despre probleme cu noile memorii 3D NAND pentru stocarea datelor din iPhone 8, si inclusiv iPhone 7S, partenerii Apple, SK Hynix si Toshiba avand probleme mari cu productia lor.

iPhone 8 trebuia sa aiba aceste noi memorii 3D NAND pentru performante ridicate in utilizarea obisnuita, insa SK Hynix si Toshiba nu prea par sa faca fara cerintelor Apple. Cei doi producatori raporteaza faptul ca productia de componente este cu mult sub cerintele companiei Apple, asa ca americanii sunt acum obligati sa se foloseasca din nou de Samsung.

iPhone 8 si iPhone 7S pot fi disponibile in cantitati foarte limitat din cauza acestor probleme pe care companiile asiatice le au, asa ca Apple incearca sa rezolve din timp problema cu ajutorul Samsung. Se pare ca aproape 30% din cantitatea totala de memorii 3D NAND necesara pentru iPhone 8 si iPhone 7S nu poate fi produsa de cele doua companii, dar Samsung poate prelua fara probleme productia.

iPhone 8 – probleme mari de productie cu memoriile 3D NAND, Samsung vine in ajutor

iPhone 8 poate fi salvat de catre Samsung, in esenta, pentru ca fabricile companiei coreene pot produce suficient de multe memorii 3D NAND pe cat are nevoie Apple. Desigur ca Samsung si-a crescut deja productia pentru aceste componente, deoarece separat de iPhone 8 si iPhone 7S, corenii produc si pentru alti producatori de smartphone-uri, in principal cei Android.

iPhone 8 cu 3D NAND ar putea oferi performante cu minim 10% – 15% mai bune decat modelele actuale cu memorii NAND standard, dar ramane de vazut cate componente de acest gen pot fi produse. Avand in vedere ca Apple nu este singura companie care are nevoie de aceste memorii pentru iPhone 8, exista sansa ca din nou sa existe probleme cu stocurile pentru perioada lansarii.

“SK Hynix and Toshiba have both experienced lower-than-expected yield rates for their 3D NAND technologies resulting in fewer supplies for Apple’s 2017 series of iPhones. Apple has turned to Samsung for more NAND chip supplies for its upcoming phones.”

iPhone 8 are nevoie de performante foarte bune, pe care aceste memorii 3D NAND i le pot oferi, dar daca asiaticii nu pot produce cantitatile cerute de Apple, problemele vor continua. Samsung a mai “salvat” Apple in trecut, iar cu memoriile pentru iPhone 8 si iPhone 7S cel mai probabil o va face din nou, iar Apple va plati, cel mai probabil, sume serioase de bani pentru asta.

iPhone 8 si iPhone 7S vor fi lansate impreuna in toamna acestui an, compania Apple urmand a le pune in vanzare in perioade diferite, din cauza problemelor cu productia unora dintre componente.

iphone 8 probleme productie samsung