Facebook – iata cele 4 Tipuri de Utilizatori

Facebook are 4 tipuri de utilizatori principali care folosesc reteaua de socializare, un nou studiu prezentand fiecare tipologie in parte.

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, iar conform unui studiu recent, printre cele 2 miliarde de persoane ca o folosesc lunar exista 4 tipuri de utilizatori. Vorbim despre 4 tipologii de persoane care folosesc Facebook in mod regulat, iar in functie de modul in care gasesc ele utila reteaua de socializare au fost introduse ina ceste 4 categorii principale de utilizatori.

Facebook a fost analizata de catre o echipa de cercetatori ai universitatiii Mormon Brigham Young din statul american Utah, ei ajungant la cateva concluzii foarte interesante. Una dintre ele este ca Facebook a devenit o extindere a vietii reale pentru foarte multe persoane, ele exprimandu-si dragostea si aprecierea fata de multe persoane mult mai usor in cadrul retelei de socializare.

Facebook are in momentul de fata 4 tipuri de utilizatori care sunt : observatorii, cei care isi informeaza zilnic prietenii, persoanele care isi fac selfie-uri si cei care isi construiesc relatii. Categorizarea utilizatorilor Facebook a fost facuta in baza unui chestionar cu 48 de afirmatii pe care persoanele trebuiau sa le analizeze pentru a le evalua si a ajuta cercetatorii sa-i introduca intr-o categorie, sau alta.

Facebook – iata cele 4 tipuri de utilizatori ai retelei de socializare

Facebook are utilizatori “constructori”, care folosesc reteaua in principal pentru a raspunde la postarile altor utilizatori, ei folosind deasemenea si functiile suplimentare ale retelei de socializare. Acesti utilizatori ai Facebook incearca sa isi intareasca in cadrul retelei de socializare relatiile pe care le au in lumea reala, pentru ei totul fiind doar o noua metoda de a deveni mai apropiati de prieteni.

Facebook are in continuare si “informatorii”, sau persoanele care doresc sa isi informeze prietenii, si restul utilizatorilor, despre ceea ce se intampla in viata lor si in lume. Acesti utilizatori ai Facebook se folosesc de orice fel de functii ale retelei de socializare pentru a-si partaja mesajele oriunde doresc ei ca ele sa ajunga, iar totul in mod altruist pentru a-i tine pe altii informati.

Facebook nu ar fi existat fara selfie-uri, iar aici apare a treia categorie de utilizatori care publica poze, clipuri video si mesaje pentru a atrage like-uri si atentie de la altii. Aceste persoane considera ca numarul de like-uri si comentarii lasate la postarile lor Facebook arata aprecierea pe care prietenii lor o au pentru ei, nu neparat pentru ceea ce publica.

Facebook are si a patracategorie de utilizatori, observatorii, care nu fac altceva decat sa urmareasca tot ceea ce se intampla in reteaua de socializare, fara a interveni. Voi din care categorie de utilizatori Facebook faceti parte ?

Facebook tipuri utilizatori