Apple anunta o noua Investitie Uriasa in Europa

Apple a anuntat in cursul diminetii intentia de a face o noua investitie uriasa in Europa, mai exact in Danemarca, tara in care are deja construit un centru de date pentru iCloud. Compania Apple a ales orasul Aabenraa pentru a investi nu mai putin 900 de milioane de dolari in centrul de date care urmeaza sa livreze continutul din iCloud si toate magazinele sale de aplicatii si continut multimedia, inclusiv Apple Music.

Apple a anuntat ca acest centru de date va functiona in proportie de 100% folosind energie regenerabila si ca el urmeaza sa devina functional in cursul anului 2019. Aabenraa este o locatie foarte apropiata de granita cu Germania, dar e greu de spus daca acest lucru a contat in vreun fel cand Apple a luat decizia de a construi centrul de date, insa este stiut faptul ca in Frankfurt exista unul dintre principalele noduri pentru transfer de date din Europa.

Apple sustine ca a ales tot Danemarca pentru a construi acest centru de date multumita stabilitatii infrastructurii de energie electrica pe care tara o are. Desigur ca aici vorbim despre energie regenerabila si nu cea produsa folosind metode traditionale, asa ca probabil alte tari din Europa nu ofera asa ceva, daca luam in calcul si faptul ca Danemarca este o tara in care costurile de functionare sunt ridicate.

Apple incearca de mai bine de un an sa deschida un centru de date si in Irlanda, insa locuitorii din preajma locatiei se opun proiectului dintr-o varietate de motive. In aceasta idee, primul centru de date din Europa al companiei Apple va fi deschis la Vibork, in Danemarca, pana la sfarsitul acestui an, iar despre al doilea nu stim daca va fi cel din Irlanda, sau acesta nou din Danemarca.

“We’re thrilled to be expanding our data center operations in Denmark, and investing in new sources of clean power.  The planned facility in Aabenraa, like all of our data centers, will run on 100 percent renewable energy from day one, thanks to new clean energy sources we’re adding.”

Apple investitie uriasa Europa

1 COMENTARIU

  1. Asta ca să ne facem o idee despre cât de „putin“ le costă pe firme ca să facă afaceri în România (dacă știi unde să te uiți, descoperi că în Danemarca ar câștiga numai din taxe minim 10%).