iTunes Store a pierdut foarte multi clienti

iTunes Store a fost la un moment dat unul dintre cele mai mari magazine online de muzica si filme, controland peste 50% din piata globala pentru acest tip de continut. In ciuda efoturilor Apple a oferi cel mai bun continut pentru clienti, iTunes Store a pierdut serios din cota de piata detinuta acum aproape 5 ani, ajungand la jumatate din ceea ce avea atunci.

iTunes Store are in momentul de fata o cota de piata aflata intre 20% si 35%, fata de cea de peste 50% detinuta cu aproape 5 ani in urma. Informatiile vin de la competitori ai companiei Apple, acestia afirmand ca serviciile de streaming video au redus substantial cota de piata a iTunes Store, lucru care este foarte usor de inteles pentru ca acestea au crescut serios in popularitate in ultimii ani.

Apple nu a negat aceste cifre privind cotele de piata si a afirmat ca se concentreaza pe a oferi serviciile Netflix, HBO, Amazon, etc, prin intermediul App Store-ului sau. Apple a explicat ca in ciuda acestor statistici, numarul de inchirieri si achizitii de continut video si muzica au crescut in ultimul an la cele mai mari valori din ultimul deceniu, asta multumita tuturor posesorilor de iDevice/Mac-uri.

Performantele iTunes Store din ultimul an sunt desigur prezentate intr-un context al cresterii achizitiilor acestui tip de continut, in ultimul an existand o crestere de 12% in banii cheltuiti pe asemenea platforme. Practic, iTunes Store a inregistrat cresteri ale banilor generati in ciuda scaderii cotei de piata, iar asta pentru ca intreaga piata a crescut mai mult decat iTunes Store celor de la Apple.

“Apple’s loss of market share in the digital movie business isn’t uniform across genres, people who work with the company say. It has promoted independent films and signed deals for exclusive rights to some produced outside the major studio system, making it a stronger competitor in that space.”

Fara a crea continut digital propriu, Apple nu poate concura cu netflix, Amazon, sau Hulu, insa lucreaza din greu la a rezolva aceasta problema.

iTunes Store clienti pierduti