Facebook – Presedintele vrea un Club de Fotbal

Facebook este implicata intr-o discutie privind cumpararea clubului de fotbal Tottenham Hotspors de catre un fond de investitii finantat de Mark Zuckerberg.

Facebook il are ca presedintele pe binecunoscutul Mark Zuckerberg, cel care a reusit de-a lungul carierei sale sa adune o avere estimata la cateva zeci de miliarde de dolari. Zuckerberg este co-fondator al companiei Facebook, care detine si cea mai mare retea de socializare de pe planeta, el avand si cateva organizatii caritabile, si de investitii, pe care le finanteaza in mod constant.

Facebook i-a adus foarte multi bani lui Mark Zuckerberg, iar cu o parte dintre ei acesta ar putea cumpara binecunoscutul club de fotbal Tottenham Hotspurs. Un grup de investitii care il are in spate pe presedintele Facebook , Mark Zuckerberg, a facut o oferta de 1 miliard de dolari pentru achizitionarea celebrului club de fotbal londonez, insa nu se stie daca ea va fi, sau nu, acceptata.

Facebook nu finanteaza in mod direct acest fond de investitii, dar Mark Zuckerberg o face din umbra, o oferta initiala de 900 de milioane de dolari fiind refuzata de catre patronii Tottenham Hotspurs. Acestia cer 2 miliarde de dolari pentru clubul de fotbal care a terminat campionatul trecut pe pozitia a doua in clasament, asa ca suma ar putea fi justificata intr- anumita masura.

Facebook – presedintele companiei vrea sa cumpere un club de fotbal

Facebook genereaza atat de multi bani pentru Mark Zuckerberg, prin pretul actiunilor pe care el le detine, incat acesta ar putea sa plateasca fara probleme si 2 miliarde de dolari. Avand totusi in vedere faptul ca presedintele Facebook sustine un fond de investitii, acesta trebuie sa si produca profit, asa ca achizitionarea clubului de fotbal va fi facuta doar daca poate produce profit.

Facebook investeste in mod normal in diverse companii care dezvolta tehnologii revolutionare, insa presedintele companiei pare interesat sa sustina cu totul alte surse de venituri. Presedintele Facebook s-ar putea gandi la un viitor incert in care ar putea fi nevoit sa aiba alte surse de venituri decat cele care au la baza pretul actiunilor companiei pe care a fondat-o cu aproximativ un deceniu in urma.

“Tottenham are said to have caught the interest of Iconiq Capital, which handles funds for Silicon Valley companies including Facebook owner Mark Zuckerberg.”

Facebook a facut investitii foarte bune si foarte scumpe pana acum, partial la initiativa presedintelui sau, asa ca nu ar fi exclus ca si aceasta sa fie una de foarte mare succes. Desigur ca aici nu interesul Facebook este luat in discutie, ci cel al fondului de investitii, dar tranzactia va fi legata si de reteaua de socializare din moment ce presedintele companiei pe care o detine este implicat direct, chiar daca din umbra.

Facebook a investit recent sume serioase in a transmite meciuri din Champions League si de la Cupa Mondiala de Fotbal, asa ca toate ar putea avea o legatura intre ele.

facebook presedintele club fotbal