Samsung Galaxy S8 – Restrictii in stilul Apple

Samsung Galaxy S8 ne arata ca Samsung invata de la Apple cum sa impuna restrictii fara rost pentru clientii care-i cumpara smartphone-urile.

Samsung Galaxy S8 ne arata ca Samsung invata de la compania Apple cum sa fie restrictiva cu produsele pe care le ofera spre vanzare clientilor din lumea intreaga, lucru deloc surprinzator. Mai exact, cei de la Samsung au luat decizia de a bloca posibilitatea de a reconfigura butonul Bixby din Samsung Galaxy S8, in ciuda eforturilor utilizatorilor de a-l folosi pentru altceva mai util.

Samsung Galaxy S8 are un buton dedicat in carcasa pentru a folosi asistentul personal Bixby si a vedea o interfata speciala cu informatii adunate din multiple aplicatii. Avand in vedere ca Bixby este oferit doar in Coreea de Sud, unii utilizatori ai Samsung Galaxy S8 s-au gandit sa foloseasca butonul pentru alte functii, sau deschiderea altor aplicatii, spre nemultumirea celor de la Samsung, care au blocat acest lucru.

Samsung Galaxy S8 avea o functie in interfata de setari a sistemului de operare Android care permitea schimbarea utilitatii butonului, insa Samsung a blocat in multiple randuri reconfigurarea sa. Cea mai recenta actiune de acest gen a celor de la Samsung a fost inregistrata zilele trecute, ei blocand noua tentativa a oamenilor de a folosi acel buton al Samsung Galaxy S8 pentru ceva cu adevarat util.

Samsung Galaxy S8 si restrictiile impuse in stilul Apple

Samsung Galaxy S8 are in anumite retele de telefonie mobila disponibila o noua actualizare menita sa intareasca securitatea, dar ea ascunde si blocarea posibilitatii de a reconfigura butonul Bixby. Cei de la Samsung n-au mentionat asta in lista de schimbari, dar dezvoltatorii aplicatiilor care ofera aceasta functionalitate pentru Samsung Galaxy S8 au inceput sa primeasca notificari de la utilizatori.

Samsung Galaxy S8 nu va ramane, cel mai probabil fara aplicatii de acest gen, avand in vedere ca sistemul de operare Android este permisiv si permite schimbarile acestea. Samsung va incerca cu siguranta sa blocheze posibilitatea de a mai reconfigura butonul Samsung Galaxy S8 de catre utilizatori, dar in final nu va face altceva decat sa-i enerveze mai mult pe acestia.

“T-Mobile Galaxy S8s have been reporting that the recent June security update broke the remap functionality. Currently, only T-Mobile models are affected, with other variants with June security updates still able to use these apps.”

Samsung Galaxy S8 are potentialul de a fi extrem de util daca asistentul personal Bixby ar fi disponibil, dar din moment ce lipseste, atitudinea Samsung este oarecum de neinteles. Atat timp cat nu ofera Bixby in Samsung Galaxy S8, iar acel buton nu are o functionalitate cu adevarat utila, cei de la Samsung ar trebui sa nu-si bata chiar atat de mult capul cu blocarea reconfigurarii sale.

Samsung Galaxy S8 ne arata totusi ca Samsung invata de la Apple cum sa fie in mod stupid restrictiva cu ai sai clienti.

samsung galaxy s8 restrictii apple