Samsung – Profit Record multumita iPhone 8

Samsung a anuntat astazi cel mai mare profit inregistrat vreodata intr-un trimestru fiscal din toata existenta sa, coreenii parand sa fie “pe val” dupa problemele pe care le-au avut anul trecut cu Galaxy Note 7. In ciuda tuturor scandalurilor, in T2 2017 compania Samsung a avut un profit de 12.1 miliarde de dolari, la incasari de 52 de miliarde de dolari, deci a ajuns din urma compania Apple.

Samsung a anuntat totul ca o estimare pentru T2 2017 care s-a incheiat pe 30 iunie, insa vorbim despre date cel mai probabil sigure, avand in vedere ca Samsung stie ce bani a facut. Sumele anuntate de catre coreeni au pus investitorii “pe jar”, acestia cautand sa cumpere actiunile companiei inainte ca rezultatele financiare oficiale sa fie anuntate de catre ei, pana la sfarsitul lunii.

Samsung a inregistrat aceste incasari record multumita contractelor foarte profitabile pentru productia de chip-uri pentru temrinale mobile, inclusiv memorii, sau ecrane OLED. Divizia mobila a celor de la Samsung a inregistrat deasemenea vanzari bune, dar “vedeta” grupului este divizia care produce diverse chip-uri care ajung sa fie folosite in terminalele mobile din intreaga lume.

Samsung – profit record multumita iPhone 8

Samsung a inregistrat un profit cu 72% mai mare decat in T2 2016, iar din moment ce acesta este unul record pentru toata activitatea fiscala, este clar ca lucrurile vor merge spre mai bine. La o parte dintre incasari a contribuit si Apple cu ale sale comenzi pentru iPhone, sau iPad, iar pentru T3 2017 se anunta incasari si mai mari o data cu lansarea oficiala a iPhone 8 pe pietele globale.

Samsung va fi principalul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8, asa ca in T3 2017 va incasa multe miliarde de dolari de la Apple si profitul va creste. In momentul de fata Samsung pare sa fie vedeta companiilor IT, iar Apple nu o va surclasa pentru ca al sau T2 2017 va fi mai slab decat al coreenilor, dar asta este de asteptat, pentru ca in aceasta perioada a anului Apple nu are vanzari grozave.

“Samsung on Friday said its second-quarter operating profit likely rose 72 percent from a year earlier to a new record, beating analyst estimates, as strong memory chip prices helped widen margins. The Apple smartphone rival and global memory chip leader said second-quarter operating profit was likely 14 trillion won ($12.11 billion).”

Samsung profit record

33 COMENTARII

  1. Cancan. Nu datorita apple ci datorita faptului ca a facut investitii majore in domeniile care afuc profit. Apple ar trebui sa multumeasca samsung pt ca exista.

  2. “Samsung a reușit să detroneze Apple”

    “Samsung Electronics a depăşit Apple Inc în trimestrul doi din 2017, devenind cea mai profitabilă companie din sectorul tehnologic pe plan global
    Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile şi de chipuri de memorie, a anunţat vineri că se aşteaptă în perioada aprilie-iunie 2017 la un profit operaţional record, de 14.000 de miliarde woni (12,1 miliarde de dolari), o creştere de 72% faţă de 8.100 de miliarde woni în trimestrul doi din 2016, în timp ce Apple va raporta probabil luna viitoare un profit operaţional de 10,6 miliarde de dolari, conform estimărilor S&P Global Market Intelligence”
    Nu din cauza i8 a avut samsung profit record… S8 a contribuit masiv la vanzari

  3. Samsung 2017 nu prea a contat…Apple este pe val incepand cu update la mac, ipad pro ce rupe, si viitorul iphone…nimic nu se compara..samsung mai are doar un note 8 de anuntat cu hardware invechit deci e 0

  4. Alooo, domnul Srb iar deraiezi pe langa articol. Este articol pur FINANCIAR. Nu ma intereseaza ce a scos apple. Si da, din pct de vedere financiar samsung da ceata la toti. Nu are nici o IMPORTANTA cum a reusit asta. Pe actionari, bursa si restul ii intereseaza doar cifrele. Ziceai ca esti inteligent, incearca sa ramai asa si nu intra in derizoriu, ca multi altii de aici

  5. da, si dupa cum am spus DATORITA APPLE, pt ca Apple urmeaza sa lanseze iPhone 8, si datorita contractului facut acum multe luni…samsung o duce FINANCIAR f BINE
    DECI APPLE, aduce profit altora, apple aduce inovatii, apple va deveni prima companie la bursa de 1 trilion etccc

  6. Aici iese in evidenta geniul Samsung in a face bani. De ce LG, Intel si altii nu fac asta: PT CA NU POT. Eu imi pastrez ideea ca Samsung+ Apple este love. Iar samsung face telefoane doar de hobby. Si le iese cat de cat. Si sincer, nu sunt proaste. Ei nu vor sa foe concurenta iphone.

  7. Dar, nu trebuie ignorata mult laudata rezerva monetara a lui Apple. Chiar este reala si imensa. Sansung niciodata nu a facut publicitatii o astfel de informatie.

  8. Intel nu merge pe strategia celor de la samsung si LG de “a face de toate”
    Asta este. Samsung merge bine cu Apple, sa vedem daca se vor baga in microLED sau lasa doar pe cei de la Sony

  9. Nu din vânzări nu va mai clifositi atât
    Samsung nu a făcut și nu va face profit din vânzarea de tel premium niciodată pentru ca nu e o companie premium in acest domeniu asta e clar și o știe orice om capabil de cunoaștem pieței ! Ca aici toți Analfabeții vorbesc asta e alt ceva

  10. Nu vezi ca nu e vorba din vânzarea de smartphone uri premium, de divizia Samsung Electronics din conglomeratul Samsung
    Nu știu de unde ai dedus tu ca e vorba de vânzarea de smartphone uri premium, Samsung e nr 2 in vânzarea de smartphone uri premium și nr 1 în lumea android…..Samsung sa desprins de dependenta de smartphone uri investind în alte divizii, divizia mobila asigura doar o parte din profit
    Aici e vorba faptul ca doar divizia Samsung Electronics din conglomeratul Samsung a depășit Apple și Intel (doi giganti, nu divizii)

  11. “Nu din vânzări nu va mai clifositi atât… și o știe orice om capabil de cunoaștem pieței ! Ca aici toți Analfabeții vorbesc asta e alt ceva”
    😀

    @admin, macar un minim de 4 clase… pe cand implementarea unui filtru parental?! :))

  12. Daca scriai “sclifositi” era “altceva“, trebuie doar sa cumperi un curs de limba romana nu sa-ti ceri scuze!

  13. Ziceai ceva acolo de s8 ca a influențat! Unitățile acelea n-au influentat cu nimic cifrele,samsung face bani “căcălău”din alte părți ce ai specificat tu! Apple e singura companie care face cifre cu multe 000…doar din telefoane și laptopuri! Dacă era samsung sa facă bani doar din ce face Apple fi sigur ca era in coada cu $ era un noname

  14. S8 a influentat profitul Samsung Electronis (conform numeroaselor site uri si surse) mai ales ca sa vandut mai bine ca S7 si S7 Edge(10 milioane intr o luna ) , Samsung nu face bani la fel de mult ca Apple din ssmartphone uri , dar face mai multi bani ca ceilalti producatori android ….Samsung chiar face profit din smartphone uri

  15. ia uite ce șmecher se crede asta ca are numele cu albastru. crezi ca daca imi dai ban nu revin. dute ma musca in alta parte.

  16. Pentru ban du-te la admin, iar numele in albastru il faci cu markerul sau te inregistrezi in Disqus, cum te duce capul!