Samsung: cum va Intrece pentru Prima oara Apple

Samsung va intrece pentru prima oara Apple in ceea ce priveste profitul inregistrat intr-un trimestru fiscal, realizarea fiind una uimitoare.

Samsung va intrece pentru prima oara compania Apple in ceea ce priveste profitul generat intr-un trimestru fiscal de activitate, evolutia coreenilor fiind una foarte interesanta. Sansybg a anuntat saptamana trecuta faptul ca in T2 2016 a generat profit de nu mai putin de 12.1 miliarde de dolari in toate pietele in care este activa, cifra fiind un adevarat record pentru coreeni.

Samsung a reusit sa treaca peste esecul numit Samsung Galaxy Note 7 si desi in T4 2016 a inregistrat cel mai mic profit pentru divizia sa mobila din ultimii ani, iata ca in 2017 lucrurile se schimba. Samsung a inregistrat profit foarte mare multumita, in principal, diviziei care produce chip-uri de memorie pentru terminale mobile, deoarece aceasta a avut parte de contracte foarte mari in 2017.

Samsung a avut in al doilea trimestru fiscal foarte bun in 2017, iar conform analistilor ar urma sa o intreaca pe Apple, care va anunta rezultate financiare ceva mai slabe. Pentru cei de la Apple este de asteptat ca al doilea trimestru al unui an calendaristic sa fie mai prost din punct de veder fiscal decat cele de la final, asa ca ne putem astepta ca afirmatiile analistilor sa fie 100% adevarate.

Samsung – iata cum va intrece pentru prima oara Apple

Samsung ar urma sa intreaca Apple in ceea ce priveste profitul cu doar, aproximativ, putin peste 2 miliarde de dolari, americanii urmand a anunta profit de peste 10 miliarde de dolari in T2 2017. Desigur ca atat Samsung, cat si Apple, vor anunta profit mult mai mare decat au multe companii incasari intr-un an intreg, dar coreenii vor avea intr-un final un castig, din punct de vedere financiar, in fata Apple.

Samsung profita foarte mult de pe urma contractelor pe care le are in derulare cu Apple, multi dintre acesti bani venind chiar de la cei din Cupertino. Apple cumpara foarte multe componente pentru iPhone, iPad si Mac de la compania Samsung, asa ca ea contribuie serios la profitul pe care coreenii il genereaza in fiecare trimestru fiscal, dar asta este ceva perfect normal.

“Korean tech giant Samsung Electronics is expected to beat its archrival Apple in terms of operating profit during the April-June period to become the most profitable tech company in the world. Thanks to such booming sales, Samsung’s quarterly profit will likely–for the first time–surpass that of Apple, which is expected to stand at 12.3 trillion won.”

Samsung va avea o evolutie financiara foarte buna si in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului, pentru ca Apple va investi si mai mult in compania coreeana. Apple va cumpara zeci de milioane de ecrane pentru iPhone 8 de la Samsung in urmatoarele doua trimestre fiscale, iar asta urmeaza sa-i genereze companiei Samsung incasari de cateva miliarde de dolari, la fel de mult s in 2018.

Samsung pare sa fie “pe val” anul acesta, iar lucrurile cu siguranta nu se vor opri aici.

samsung intrece apple