CIA – Highrise, malware Android, fura date prin SMS

CIA a dezvoltat un malware pentru Android numit Highrise, care poate fura toate mesajele SMS primite si trimise din terminalele infectate.

CIA are dezvaluit un nou tip de malware care este distribuit de agentie si permite furtul de date din terminalele Android ale utilizatorilor care sunt infectati. CIA a fost recent in mijlocul unui alt scandal care a implicat software pentru spargerea routerelor, sau a produselor companiei Apple, insa iata ca acum vorbim din nou despre un malware pentru sistemul de operare Android al celor de la Google.

CIA a gandit acest malware pentru Android, cu numele Highrise, pentru a functiona chiar si fara o conexiune de internet, el functionand practica ca un SMS proxy. Practic, malware-ul celor de la CIA transmintea SMS-urile utilizatorilor infectati catre serverele agentiei de spionaj, iar aici vorbim atat despre cele primite de catre terminalele infectate, cat si despre cele trimise de pe ele.

CIA a folosit acest tip de malware pana cel putin in cursul anului 2013, Highrise fiind atunci actualizat la versiunea 2.0 de catre inginerii agentiei de spionaj. Vorbim despre documente publicate de catre Wikileaks care divulga malware-ul Highrise al celor de la CIA, insa exista o mare posibilitate ca el sa fie inca activ, din moment ce acum auzim pentru prima oara despre asa ceva.

CIA – Highrise este un malware Android ce fura date prin SMS

CIA a creat aceasta versiune a malware-ului cu foarte multi ani in urma, pentru a fura date din versiunile initiale ale Android, insa ea a fost actualizata pentru a functiona si pe cele mai noi. Este greu de spus daca Google stia despre acest malware pe care CIA l-a creat pentru platforma Android, insa din moment ce Highrise a ajuns in atentia noastra abia acum, e posibil ca Google sa nu fi blocat vulnerabilitatile exploatate de el.

CIA a gandit acest malware pentru o vreme in care conexiunile de internet nu erau foarte rapide si nu se puteau transmite rapid date, sau doar pentru a culege SMS-uri. Highrise trebuie activat manual, conform idetaliilor despre versiunile mai noi ale Android, insa e posibil ca agentia de spionaj CIA sa fi gasit o metoda de a-l injecta direct in terminale fara ca utilizatorul sa faca vreo actiune.

CIA are o gama faorte diversificata de tipuri de software de spionaj pentru aproape orice fel de produse electronice, inclusiv terminalele iPhone ale companiei Apple. Avand in vedere ca Android este mai usor de spart, era normal ca CIA sa aiba malware de genul Highrise inca de acum cativa ani, asa ca nu ar trebui sa ne mai uimeasca absolut nimic in legatura cu Android.

cia highrise malware android sms

10 COMENTARII

  1. Off topic
    Aproximativ data lansarii macOs 10.12.6 !? Din cate calculez eu ar trebui sa fie luna asta… poate stie cineva mai mult !? Ms