Android are Buton de Panica pentru Aplicatii

Android are un buton de panica integrat de catre compania Google pentru a usura lupta utilizatorilor cu aplicatiile infectate cu malware.

Android este un sistem de operare recunoscut pentru faptul ca este foarte vulnerabil in fata atacurilor informatice, foarte mult malware fiind distribuit prin intermediul sau. Chiar recent v-am vorbit despre un atac malware impotriva Android care a infectat nu mai putin de 14 milioane de utilizatori inainte ca Google sa poata lua primele masuri pentru a-i bloca inainte de a deveni mai periculos.

Android are de ceva vreme o functie despre care putina lume stia, ea fiind un buton de panica de care utilizatorii se pot folosi in cazul in care sunt infectati cu malware. Butonul de panica pentru Android este gandit sa le permita utilizatorilor sa iasa din orice fel de aplicatie care refuza sa se inchida pentru a este infectata cu malware si blocheaza functionalitatea butonului de inchidere al terminalului.

Android are aceasta functie noua integrata de catre compania Google, ea fiind activata automat in momentul in care butonul back al sistemului de operare este apasat intr-o succesiune rapida. Daca butonul back al Android este apasat de 4 ori la un interval mai mic de 0.3 secunde, atunci butonul de panica al sistemului de operare este activat automat pentru a proteja utilizatorul de malware.

Android are buton de panica pentru aplicatii si malware

Android va permite inchiderea oricare aplicatii dupa ce utilizatorul a iesit din ea cu ajutorul butonului de panica, iar asa ar putea avea o sansa de a scapa de acel malware. Unele aplicatii Android infectate cu malware nu permit inchiderea lor, asa ca utilizatorii sunt blocati cu ea deschisa, aceasta putand prelua drepturi de adminsitrator in respectivul timp in care este deschisa in ecran.

Android 7.1 este prima versiune a sistemului de operare care are acest sistem de securitate inclus, iar el este folosit de doar 9% din totalul utilizatorilor Android. Vorbim aici despre putin peste 100 de milioane de persoane, rata de adoptie fiind infima in comparatie cu iOS, dar acest lucru il stim pentru Android de ani si ani de zile, asa ca nu ar trebui sa mai fim uimiti de aceasta problema.

“Google  quietly introduced a new security feature in Android 7.1 Nougat called “panic detection” which listens for multiple back button presses in succession then returns the user to their home screen. … if a rogue applications attempts to hijack the user’s screen and prevent the user from leaving Android will itself override the application to bring back the home screen.”

Android ar fi trebuit sa aiba aceasta masura de securitate disperata cu multi ani de zile in urma, deoarece problema malware-ului este una foarte importanta in sistemul de operare al Google. Butonul de panica pentru Android functioneaza automat, nu trebuie activat manual de utilizator inainte de a putea fi folosit, asa ca toti cei care au macar Android 7.1 se pot folosi de el fara probleme.

Android va avea cu siguranta si alte sisteme de siguranta similare, iar asa va puteti face o idee in legatura cu securitatea oferita de iOS in comparatie cu Android.

android buton panica aplicatii

4 COMENTARII

  1. “Vorbim aici despre putin peste 100 de milioane de persoane, rata de adoptie fiind infima in comparatie cu iOS, dar acest lucru il stim pentru Android de ani si ani de zile, asa ca nu ar trebui sa mai fim uimiti de aceasta problema.”

    Zaone, știm de ani de zile și faptul că rata de adopție se raportează la versiunile de sistem de operare disponibil pentru un anume dispozitiv. Dacă Android 7.1 nu este disponibil pentru aparatul tău, cum poți să îl “adopți”? Dacă nu este disponibil pentru dispozitivul tau, nu este vina Androidului. Hai să nu învinovățim degeaba Androidul.

    Similar, rata de adopție a iOS-ului în Antarctica este zero% 🙂 și nu e problema iOS-ului…