iPhone 8 – Masuri Disperate pentru a Lansare

iPhone 8 are nevoie de masuri disperate din partea companiei Apple pentru a putea fi lansat, americanii inchiriind echipamente pentru productia sa.

iPhone 8 are nevoie de interventia disperata a companiei Apple pentru ca lansarea sa aiba loc atunci cand doreste compania americana, adica in toamna acestui an. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple au inchiriat echipamente in valoare de cateva zeci de milioane de dolari pentru a se asigura ca iPhone 8 va avea suficiente placi de baza necesare pentru lansarea din toamna.

iPhone 8 ar fi fortat unul dintre partenerii companiei Apple sa se retraga din intelegerea facuta cu americanii pentru a produce placi de baza dedicate viitorului smartphone. Un partener taiwanez al companiei Apple a anuntat compania americana ca nu-i poate produce placile de baza pentru iPhone 8, iar asta a generat panica in Cupertino, unde s-a luat decizia de a inchiria echipamente si a le livra partenerilor.

iPhone 8 va avea o noua placa de baza care este mult mai complexa de fabricat decat cele folosite pana in prezent de catre compania Apple in iPhone. Desi nu se stie motivul exact, analistii speculeaza ca partenerul Apple care s-a retras din lantul de distributie al iPhone 8 ar fi decis sa faca asta din cauza regulilor stricte ale Apple, din cauza complexitatii fabricarii placii de baza, dar si a profitului redus.

iPhone 8 – masuri disperate pentru a asigura lansarea

iPhone 8 trebuie sa ajunga pe piata cand vrea Apple, asa ca pentru a-i ajuta pe ceilalti doi parteneri ramasi in lantul de distributie, a inchiriat echipamentele potrivite. Apple le ofera echipamentele acestor parteneri, insa nu se stie daca gratuit sau va avea parte de o reducere pentru placile de baza fabricate pentru iPhone 8 folosind aceste echipamente, aparent, foarte scumpe.

iPhone 8 vine cu foarte multe schimbari, iar cei de la Apple sunt nevoiti sa se bazeze pe multi parteneri pentru a-l putea produce. Nu mai putin de 100 de milioane de placi de baza pentru iPhone 8 ar fi fost comandate de catre compania Apple de la partenerii sai, insa e greu de spus cate vor mai fi livrate din moment ce Apple a ramas fara unul dintre producatorii acestor componente.

“Apple recently purchased pricey production equipment for the rigid flexible printed circuit board, a key part for its upcoming OLED iPhone. One of the three suppliers recently decided to back out. Apple is leasing the equipment to suppliers to make sure it can get the parts it needs.”

iPhone 8 va avea cum toate placile de baza fabricate de catre Interflex si Youngpoong Electronics cu ajutorul echipamentelor furnizate de Apple. Situatia in sine este una destul de ciudata pentru ca Apple alege in general parteneri capabili sa sa-i produca componentele pentru iPhone-uri, insa cu iPhone 8 lucrurile par sa nu stea chiar asa cum si-ar dori cei din Cupertino.

iPhone 8 va fi prezentat de catre compania Apple in luna septembrie a acestui an, iar lansarea ar urma sa aiba loc intre octombrie si noiembrie.

iphone 8 masuri lansare