Apple s-a Schimbat Fundamental dupa Moartea lui Steve Jobs

Apple s-a schimbat fundamental in cei aproape 6 ani trecuti din momentul in care Steve Jobs a parasit conducerea companiei americane. Conform unui fost director de creatie din cadrul Apple, compania este in pericol de a fi “lasata in urma” de catre Samsung dupa ce Steve Jobs a murit, iar cultura din cadrul companiei s-a schimbat fundamental in ultimii ani.

Apple s-a schimbat in rau, fara ca Samsung sa se schimbe in bine, iar aceasta ar fi marea problema prin care trece compania americana in momentul de fata. Fostul director al Apple a lucrat inclusiv in cadrul Samsung, iar ceea ce spune el este afirmat inclusiv de catre alti analisti, care afirma ca nici macar iPhone 8 nu aduce schimbari majore care sa ii ofere un avantaj in fata Samsung Galaxy S8.

Apple ar fi pierdut contactul cu Samsung in ceea ce priveste design-ul smartphone-urilor lansate in ultimii ani, Samsung Galaxy S8 fiind o dovada clara a acestui lucru. Realitatea este ca Samsung Galaxy S8 are un design mult mai frumos decat cel al iPhone 7, care reprezinta continuarea unui design vechi de 3 ani de zile, el nefiind exceptional nici in primul moment in care a fost prezentat oficial.

It’s not so much that Samsung has gotten better, but Apple has fundamentally changed. The pipeline that Steve [Jobs] started is over. The Samsung Galaxy S8 is nudging the bar higher as Apple seeks to impress with its 10th anniversary iPhone this fall. For Apple to outdo Samsung on design, analysts said, it would need a new distinguishing feature, like a fingerprint sensor beneath the display rather than a physical home button.

Analistii spun ca design-ul unui smartphone reprezinta jumatate din intentia de cumparare a unui utilizator, iar asta afecteaza compania Apple foarte mult. Atat analistii, cat si fostul director, sugereaza faptul ca disparitia lui Steve Jobs din cadrul Apple a dus la o relaxare in randul celor care dezvolta iPhone, si alte produse, iar asta are in final un impact negativ asupra a ceea ce se lanseaza pe piata.

“The Galaxy S8 grew longer, slimmer and dropped most of the frame surrounding the display, for a sleek design many in the tech industry contend has bested Apple Inc.’s iPhone—some would say for the first time.”

Desi design-ul Samsung Galaxy S8 a fost laudat de catre toata lumea, vanzarile n-au fost la fel de bune precum sperau foarte multi. Conform unor date aparute recent, Samsung Galaxy S8 s-ar vinde cu pana la 30% mai prost decat modelul anterior, asa ca desi Apple ar avea probleme, cele ale Samsung sunt si mai mari.

apple schimbat fundamental moartea steve jobs