Prima Pagina Apple Apple s-a Schimbat Fundamental dupa Moartea lui Steve Jobs

Apple s-a Schimbat Fundamental dupa Moartea lui Steve Jobs

Apple s-a schimbat fundamental in cei aproape 6 ani trecuti din momentul in care Steve Jobs a parasit conducerea companiei americane. Conform unui fost director de creatie din cadrul Apple, compania este in pericol de a fi “lasata in urma” de catre Samsung dupa ce Steve Jobs a murit, iar cultura din cadrul companiei s-a schimbat fundamental in ultimii ani.

Apple s-a schimbat in rau, fara ca Samsung sa se schimbe in bine, iar aceasta ar fi marea problema prin care trece compania americana in momentul de fata. Fostul director al Apple a lucrat inclusiv in cadrul Samsung, iar ceea ce spune el este afirmat inclusiv de catre alti analisti, care afirma ca nici macar iPhone 8 nu aduce schimbari majore care sa ii ofere un avantaj in fata Samsung Galaxy S8.

Apple ar fi pierdut contactul cu Samsung in ceea ce priveste design-ul smartphone-urilor lansate in ultimii ani, Samsung Galaxy S8 fiind o dovada clara a acestui lucru. Realitatea este ca Samsung Galaxy S8 are un design mult mai frumos decat cel al iPhone 7, care reprezinta continuarea unui design vechi de 3 ani de zile, el nefiind exceptional nici in primul moment in care a fost prezentat oficial.

It’s not so much that Samsung has gotten better, but Apple has fundamentally changed. The pipeline that Steve [Jobs] started is over. The Samsung Galaxy S8 is nudging the bar higher as Apple seeks to impress with its 10th anniversary iPhone this fall. For Apple to outdo Samsung on design, analysts said, it would need a new distinguishing feature, like a fingerprint sensor beneath the display rather than a physical home button.

Analistii spun ca design-ul unui smartphone reprezinta jumatate din intentia de cumparare a unui utilizator, iar asta afecteaza compania Apple foarte mult. Atat analistii, cat si fostul director, sugereaza faptul ca disparitia lui Steve Jobs din cadrul Apple a dus la o relaxare in randul celor care dezvolta iPhone, si alte produse, iar asta are in final un impact negativ asupra a ceea ce se lanseaza pe piata.

“The Galaxy S8 grew longer, slimmer and dropped most of the frame surrounding the display, for a sleek design many in the tech industry contend has bested Apple Inc.’s iPhone—some would say for the first time.”

Desi design-ul Samsung Galaxy S8 a fost laudat de catre toata lumea, vanzarile n-au fost la fel de bune precum sperau foarte multi. Conform unor date aparute recent, Samsung Galaxy S8 s-ar vinde cu pana la 30% mai prost decat modelul anterior, asa ca desi Apple ar avea probleme, cele ale Samsung sunt si mai mari.

apple schimbat fundamental moartea steve jobs

 • Srb Srb

  Oameni ce vorbesc prostii…asa cum unii ziceau ca iphone 2G va fi un esec…sau altii ce ziceau acum 5-6 ani ca Apple is doomed
  Babele barfesc Apple inoveaza si schimba lumea

 • Filip

  Ce inoveaza Apple?

 • Srb Srb

  TOT ce nu fac ceilalti. Pe samsung ii lasa la display si ssd sa faca imbunatatiri si ce nu fac altii face Apple
  Apple chiar vine cu ceva ce nici nu te gandeai…si pe langa asta si merge f f bine

 • Filip

  Apple e dumnezeu la capitolul ecosistem si os..restul vedem sper sa tina pasul

 • Kfc

  Articol citit azi:
  “Samsung CEO confirms Galaxy S8 sales are 15% higher than Galaxy S7’s”

 • icntf

  Ce drac’ inoveaza Apple? “Inoveaza” de pe la altii, de prin Cydia…! Inovatorul e in groapa, din pacate…

 • Filip

  Apple doar incearca sa duca mai departe mostenirea sa vedem cum o gestioneaza.

 • George 89

  Adevărat este ca Apple sa schimbat în rău după moartea lui Steve Jobs, acesta fiind cel mai bun în cadrul Apple
  Nu te ai putut abține sa nu ataci Samsung Zaone, Samsung a investit cu cap și drept dovada a depășit Apple și Intel la profit… Samsung nu se bazează pe profitul din smartphone-uri ca Apple, asa ca nu vad ce probleme mari au cei de la Samsung

 • George 89

  Pai după dezvăluirile în favoarea Samsung, bineînțeles ca acestea deranjează asa ca trebuie neapărat atacata de Zaone

 • George 89

  A făcut o criza când a citit articolul

 • V.P

  Tot Samsung este bagat la inaintare 😂😂

 • Mr. Tambourine Man

  Cancan

 • RaduD

  Adevarul e ca Apple si Samsung au modele de business diferite. Tot la fel de adevarat e ca Apple a cam pierdut ritmul fata de alti competitori, in primul rand batand pasul pe loc la capitolul design. Pastreaza insa un avantaj, zic eu, la atentia asupra calitatii produselor oferite. Dar, cum se spune, cu o floare nu se face primavara….

 • Srb Srb

  Aoleu,pai sa mearg la doctor.

 • George 89

  Extrem de buna ideea

 • George 89

  Sunt de acord cu părerea ta, dar Apple nu a bătut numai pasul pe loc la capitolul design, dar si la celelalte lucruri, fiind in totalitate depășită de concurenți la aproape orice (Samsung pe partea calității hardware și Oneplus pe partea de software)… Da Apple are servicii de calitate, dar cum ai spus și tu nu e suficient, trebuie sa te dezvolți, sa investești, sa îți asumi vina asupra problemelor produselor tale, atunci când e din vina ta, dar la Apple nu poate fi vorba de asa ceva
  Apple are acum o strategie diferita de când a fost preluata de Cook

 • tralala

  Numele Samsung apare in mai fiecare articol, oare ca incepe sa depaseasca sau sa se tina dupa Apple sunt pareri impartite, din privinta mea e ca cert Samsung ca design este numarul 1 fara drept de apel.

  Samsung are tehnologia cu multe inovatii inutile care nu sunt de multe ori de folositoare sau care nu ruleaza premium, in schimb Apple are fiabilitatea de a prezenta ca poata sa faca ceva rudimentar dar bine facut.

  Dar rudimentarul asta vine cu un pret pe care ip8 trebuie sa il plateasca

 • Cristi

  Multi cumpara Samsung pentru design,dar cu timpul realizeaza ca mai important e sa mearga telefonul bine si se intorc bineinteles la Iphone.

 • Marius

  Apple nu inoveaza mare lucru de ani buni dar fanii lor sunt foarte inovatori in a le gasi celor de la Apple scuze pt. orice. In felul acesta nu pot da gres.

 • George 89

  Sau un Oneplus

 • Cristi

  Nu am testat S8,dar pana la S7 am testat toate S-urile si pot spune ca am fost dezamagit de touchwiz de fiecare data.