Apple dezvolta Baterii pentru Masini Electrice

Apple colaboreaza cu o companie chinezeasca numita Contemporary Amperex Technology Limited pentru a dezvolta baterii pentru masini electrice. Apple si Amperex au semnat in secret un parteneriat prin care isi vor oferi recipric tehnologii pentru dezvoltarea de baterii dedicate masinilor electrice, desi cei de la Apple nu vand masini, dar au in plan sa lanseze la un moment dat un automobil.

Apple cumpara deja de la Amperex vasta majoritate a bateriilor care sunt folosite in produsele sale, de diverse tipuri, deci vorbim despre o lunga colaborare intre companii. In ciuda lungii colaborari dintre Apple si Amperex, niciuna dintre companii nu au recunoscut public vreun contract pentru furnizarea de baterii dedicate produselor vandute de catre cei din Cupertino in lumea intreaga.

Apple a ales Amperex, probabil, pentru ca aceasta din urma are si peste 3700 de ingineri care lucreaza la dezvoltarea de baterii in diverse universitati si laboratoare de pe glob. Practic, Amperex are capacitatea de a dezvolta bateriile de care are nevoie compania Apple, insa americanii au si ei tehnologii care ar putea fi de ajutor in dezvoltare de baterii pentru masini electrice care sa aiba viata si capacitate mai bune.

Apple testeaza deja masini autonomie in SUA si din pacate informatiile de astazis e limiteaza doar la anuntarea colaborarii in domeniul bateriilor pentru masini electrice. Din moment ce Apple testeaza masini autonome, este usor de inteles de ce interesul sau s-ar putea intinde si la masinile electrice, acestea fiind din ce in ce mai populare multumita celor de la Tesla, foarte multi producatori de automobile avand modele pe piata.

“Apple may become a carmaker. The company is secretly working with a Chinese battery manufacturer on automotive battery research and development, which indicates that the firm’s car project involves not only software but also hardware.”

apple baterii masini electrice amperex