WhatsApp – Virusul Periculos Raspandit Global

WhatsApp este tinta unui nou atac malware, aplicatii false fiind distribuite cu un virus numit GhostCtrl, acesta putand fura multe date din Android.

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicatii de mesagerie text de pe planeta in momentul de fata, impreuna cu Facebook Messenger formand un duo de exceptie pentru Facebook. WhatsApp are 1.2 miliarde de utilizatori, la fel ca Facebook Messenger, iar asta inseamna ca hackerii sunt mereu atenti la orice fel de metoda prin care pot fura datele utilizatorilor care folosesc aplicatia de mesagerie pe terminalele lor.

WhatsApp este in aceasta idee tinta unui nou atac din cauza unui malware numit GhostCtrl, despre care v-am vorbit zilele trecute, acesta afectand foarte multe terminale Android. Acest malware este ascuns intr-o aplicatie care seamana cu cea WhatsApp si la deschidere infecteaza oricare dintre terminalele pe care este instalata, insa conditia este ca acestea sa ruleze sistemul de operare Android.

WhatsApp este folosita ca metoda de raspandire a malware-ului din cauza faptului ca este o aplicatie folosita de catre extrem de multa lume in momentul de fata. Ascunderea malware-ului intr-o aplicatie care are un design si o denumire similara cu cea a WhatsApp ii permite hackerului din spatele sau sa infecteze cat mai multe terminale si sa fure cat se poate de multe date de la victimele care nu stiu ce se intampla.

WhatsApp – virusul periculos raspandit global

WhatsApp contribuie involuntar practic la distribuirea unui malware extrem de periculos, acesta fiind capabil sa fure agenda de contacte, mesaje, poze, clipuri video, si orice din terminalele Android. Malware-ul GhostCtrl ascuns intr-o aplicatie similara cu cea a WhatsApp este capabil inclusiv sa filmeze victimele infectate si sa trimita filmele hackerilor, dar asta fara ca victima sa stie ca acest lucru se intampla in fundal.

WhatsApp, compania care a dezvoltat aplicatia cu acelasi nume, nu poate face absoluti nimic pentru a proteja utilizatorii, deoarece nu ea distribuie aceasta aplicatie. WhatsApp nici nu poate bloca accesul acestor persoane la retea pentru a le atentiona ca sunt infectate, astfel ca utilizatorii care doreau sa poarte conversatii cu prietenii lor, devin de facpt prizonieri ai hackerilor care le pot fura orice fel de date din terminale.

“A TERRIFYING new form of malware has been discovered masquerading as popular messaging client WhatsApp. The virus steals an extraordinary amount of data from the victim’s device, including call logs, text messages, contacts, phone numbers, location, and browser history.”

WhatsApp este in mod frecvent tinta unor atacuri de acest gen, sau este folosita pentru distribuirea in masa a stirilor false, iar asta pentru ca exista foarte multa lume naiva dispusa sa creada totul. WhatsApp este mult prea populara si cunoscuta pentru a fi ignorata de catre hackeri,a sa ca atacurile de acest gen vor continua si, desigur, fara ca utilizatorii obisnuiti sa se poata proteja in vreun fel sau altul impotriva celor de rea credinta.

whatsapp virus periculos