Facebook Dezvolta un Nou Smartphone

Facebook dezvolta un smartphone modular pe care ar dori sa il lanseze pe pietele globale poate chiar in 2018, resurse importante fiind investite in proiect.

Facebook este cunoscuta pentru reteaua sa de socializare folosita de 2 miliarde de oameni de pe planeta, insa in realitate compania investeste si in multe alte proiecte in momentul de fata. Unul dintre ele are drept scop dezvoltarea unui smartphone modular pe care compania Facebook ar dori sa il vanda la un moment dat, iar asta desi alte companii cu traditie in dezvoltarea de telefoane mobile au esuat in tentative similare.

Facebook dezvolta acest smartphone modular in caldirea 8 din cadrul campusului sau, proiectul fiind condus de catre un fost director al DARPA, divizie a guvernului SUA care dezvolta tehnologii avansate secrete pentru armata. Interesul Facebook pentru un asemenea produs nu este surprinzator, insa surprinzatoare este alegerea persoanei care conduce echia ce dezvolta produsul in cadrul companiei.

Facebook a depus si un brevet de inventie in care descrie un smartphone modular electromagnetic, deci intentiile sale sunt destul de clare in acest moment. Vorbim despre un smartphone care ar permite schimbarea componentelor interne cu altele, cei de la Facebook gandindu-se ca lumea si-ar dori sa aiba aceasta optiune, asa cum s-au gandit si multe alte companii care au avut proiecte similare, esuate.

Facebook dezvolta un nou smartphone modular

Facebook a angajat fostul director al DARPA deoarece aceasta persoana a mai lucrat in trecut la smartphone-uri modulare, inclusiv pentru cei de la Google. Google a renuntat la smartphone-ul sau modular dupa ce l-a testat timp de cateva luni in Puerto Rico, insa cei de la Facebook par sa aiba convingerea ca pot face un produs mai bun decat Google, Motorola si alte companii care au incercat asta.

Facebook dezvolta nu doar un smartphone modular, ci si alte proiecte extrem de interesante, inclusic unul care ar permite citirea gandurilor pentru a scrie texte. Un alt proiect al Facebook le-ar permite oamenilor sa auda prin piele, deci vorbim despre proiecte pentru tehnologii avansate care necesita si resurse importante pentru a fi dezvoltate in produse ce pot fi vandute pe pietele globale.

“A patent application published by the company on Thursday details a “modular electromechanical device” that can incorporate a speaker, microphone, touch display, GPS, and even function as a phone. Coincidentally, many key members of Google’s Project Ara team now work at Facebook’s Building 8 group, the team responsible for the new patent application.”

Facebook a angajat inclusiv unii ingineri ai celor de la Google pentru a dezvolta acest smartphone modular, unii dintre ei lucrand la smartphone-ul dezvoltat in Mountain View. Facebook pare dispusa sa investeasca sume serioase de bani intr-un smartphone modular din moment ce a angajat atat de multe persoane cu experienta in producerea unor asemenea dispozitive, asa ca rezultatul ar trebui sa fie interesant.

Facebook a mai lansat un telefon mobil acum cativa ani, acesta fiind dezvoltat pentru a avea un pret ieftin si functii putine, el neavand chiar atat de mult succes.

facebook smartphone modular
Smartphone modular similar cu ceea ce dezvolta Facebook.

3 COMENTARII