Deirdre O’Brien este noul Vicepresedinte al “Oamenilor” in cadrul Apple

Apple a anuntat in cursul noptii trecute numirea unui nou vicepresedinte in postura angajatei Deirdre O’Brien, care se va ocupa de “oameni”. Expresia celor de la Apple este destul de ciudata, insa Deirdre O’Brien va avea rolul de a conduce divizia de resurse umane din cadrul Apple, cei din Cupertino numind-o simplu “divizia Oamenilor” in locul diviziei de resurse umane, spre deosebire de alte companii.

Deirdre O’Brien a fost pana in prezent vicepresedinte al diviziei penru vanzari globale si operatiuni, deci are experienta in ceea ce priveste administrarea unui numar foarte mare de oameni. In noua sa pozitie de vicepresedinte al diviziei “Oamenilor”, Deirdre O’Brien se va ocupa nu doar de mentinerea fericirii in randul angajatilor, ci si de angajarea de oameni noi, de compensatii, bonusuri pentru rezultate si Universitatea Apple.

Deirdre O’Brien lucreaza in cadrul Apple din anul 1988 si ocupa o noua pozitie cu o importanta extrema in companie, deoarece in ultimii ani au fost angajati foarte multi oameni pentru proiecte noi. Apple are 120.000 de angajati in lumea intreaga, iar Deirdre O’Brien va trebui sa ii supravegheze pe toti pentru a se asigura ca totul functioneaza cum trebuie si toate produsele sunt dezvoltate in baza standardelor stricte ale Apple.

Deirdre O’Brien, desi nu este vicepresedinte senior al Apple, va fi totusi sub comanda directa a lui Tim Cook, deci nu va avea un alt superior.

“As long as I’ve been at Apple, Deirdre has been the glue that bonds our operations, sales, marketing and finance teams to deliver products to our customers. Deirdre deeply understands Apple’s unique culture and that people join Apple to do the best work of their lives. She is a superb leader and I’m thrilled she will be bringing her experience and talent to this critical role.”

apple_deirdre_obrien_vicepresedinte_oameni