YouTube anunta Eliminarea unei Functii Utile

YouTube a anuntat eliminarea editorului video si a functiei photo slideshows, care au fost disponibile pentru multi utilizatori timp de cativa ani de zile.

YouTube a anuntat in cursul zilei de ieri eliminarea unei functii care parea sa fie extrem de utila pentru foarte multa lume, dar s-a dovedit a fo de prea putin folosi. Vorbim despre o functie care este disponibila pentru cei care incarca orice fel de clipuri video in website-ul YouTube, aceasta permitand editarea clipurilor video inainte de a fi publicate pentru cei 1.5 miliarde de utilizatori care acceseaza platforma.

YouTube a anunta eliminarea editorului de clipuri video deoarece foarte putine persoane il mai foloseau pentru a edita clipurile video inainte de a le incarca in website. Se pare ca vasta majoritate a youtuberilor se foloseau de programe precum Final Cut Pro X, sau Adobe Premiere, pentru a edita clipurile video incarcate pe YouTube, asa ca nu s-a mai gasit vreo justificare rezonabila pentru a tine aceasta functie activa.

YouTube a implementat editorul de clipuri video in website cu foarte mult timp in urma si dupa prima sa aparitie au existat multe persoane interesate sa-l foloseasca. Asta s-a schimbat in timp, pe masura ce youtuberii au descoperit programe mult mai utile pentru a edita clipurile video publicate pe YouTube, asa ca s-a luat decizia de a elimina editorul video, iar probabil putini ii vor duce lipsa.

YouTube anunta eliminarea unei functii utile

YouTube elimina nu doar editorul video, ci si functia Photo Slideshows, ambele fiind complet inutile pentru majoritatea creatorilor de continut publicat pe YouTube. Ele au fost apreciate in momentul in care au fost lansate pe YouTube, insa pe masura ce lumea e evoluat si ele au ramas in loc, youtuberii au considerat ca exista alternative mult mai bune pe care merita sa le ia in calcul, asa ca YouTube are acum alte prioritati.

YouTube a anuntat ca va mai oferi aceste functii pentru cei interesati pana in data de 20 septembrie, insa dupa aceea ele vor fi dezactivate complet din website. Era intr-un fel de asteptat ca YouTube sa renunte la aceste optiuni pentru ca ele sunt destul de rudimentare si nu ofera nici pe departe la fel de multe optiuni de editare precum programele profesionale pe care companiile Apple si Adobe le dezvolta de ceva vreme.

YouTube nu renunta totusi chiar la toate functiile, deoarece urmatoarele vor mai fi disponibile chiar si dupa data de 20 septembrie :

  • Trimming
  • Blurring
  • Audio Library
  • Filters
  • End Screens
  • Cards
  • Subtitles
  • Sound effects
  • Quick fixes (stabilize, contrast, slow motion, saturation, etc)

YouTube evolueaza in mod constant pentru a le oferi utilizatorilor cele mai interesante si mai utile functii, asa ca vom mai vedea schimbari majore in viitor.

youtube eliminare functie