Samsung are Planuri foarte Mari pentru iPhone

Samsung are planuri foarte mari pentru iPhone in urmatorii ani, coreenii dorind sa produca procesoare pentru fiecare smartphone Apple vandut in lumea intreaga. Samsung vrea sa isi tripleze cota de piata in ceea ce priveste productia de chip-uri pentru smartphone-uri, iar asta include si o crestere substantiala a comenzilor pentru a produce viitoarele procesoare ale iPhone si iPad in urmatorii ani.

Samsung a castigat cei mai multi bani in T2 2017 din divizia care produce chip-uri pentru terminale mobile, iar plecand de aici compania vrea sa faca si mai multi bani. Samsung vrea ca in urmatorii 5 ani numarul de clienti ai diviziei care produce chip-uri sa creasca exponential, crescand in acelasi timp si comenzile pe care compania le preia de la cei care ii sunt deja clienti de ceva vreme.

Samsung are drept principal rival in aceasta piata pe compania TSMC, aceasta producand vasta majoritate a procesoarelor din ultimele doua modele ale iPhone, la iPhone 7 avand exclusivitate. Samsung vrea sa recastige comenzile de la Apple, poate chiar si in exclusivitate, asa ca face si investitii masive pentru a-si pregati fabricile in vederea cresterii substantiale a productiei de chip-uri.

Samsung nu este sigur daca in primii 5 ani va reusi sa intreaca TSMC in ceea ce priveste productia de chip-uri pentru smartphone-uri, tablete si alte produse electronice, dar spera la asta. obtinand comenzi mai mari de la Apple, Samsung isi poate asigura mai multe miliarde de dolari pentru divizia care produce chip-uri, dar ramane de vazut daca ii va putea convinge pe cei din Cupertino sa-i acorde din nou increderea.

“Samsung plans to triple the market share of its contract chip manufacturing business within the next five years by aggressively adding clients, a senior company executive said, as it targets new growth drivers for the chips business. Analysts estimate Samsung lost Apple to TSMC in 2015 and the Taiwan firm has had 100 percent of Apple’s mobile processor business in 2016 and 2017.”

samsung planuri iphone