Samsung are Planuri foarte Mari pentru iPhone

Samsung are planuri foarte mari pentru iPhone in urmatorii ani, coreenii dorind sa produca procesoare pentru fiecare smartphone Apple vandut in lumea intreaga. Samsung vrea sa isi tripleze cota de piata in ceea ce priveste productia de chip-uri pentru smartphone-uri, iar asta include si o crestere substantiala a comenzilor pentru a produce viitoarele procesoare ale iPhone si iPad in urmatorii ani.

Samsung a castigat cei mai multi bani in T2 2017 din divizia care produce chip-uri pentru terminale mobile, iar plecand de aici compania vrea sa faca si mai multi bani. Samsung vrea ca in urmatorii 5 ani numarul de clienti ai diviziei care produce chip-uri sa creasca exponential, crescand in acelasi timp si comenzile pe care compania le preia de la cei care ii sunt deja clienti de ceva vreme.

Samsung are drept principal rival in aceasta piata pe compania TSMC, aceasta producand vasta majoritate a procesoarelor din ultimele doua modele ale iPhone, la iPhone 7 avand exclusivitate. Samsung vrea sa recastige comenzile de la Apple, poate chiar si in exclusivitate, asa ca face si investitii masive pentru a-si pregati fabricile in vederea cresterii substantiale a productiei de chip-uri.

Samsung nu este sigur daca in primii 5 ani va reusi sa intreaca TSMC in ceea ce priveste productia de chip-uri pentru smartphone-uri, tablete si alte produse electronice, dar spera la asta. obtinand comenzi mai mari de la Apple, Samsung isi poate asigura mai multe miliarde de dolari pentru divizia care produce chip-uri, dar ramane de vazut daca ii va putea convinge pe cei din Cupertino sa-i acorde din nou increderea.

“Samsung plans to triple the market share of its contract chip manufacturing business within the next five years by aggressively adding clients, a senior company executive said, as it targets new growth drivers for the chips business. Analysts estimate Samsung lost Apple to TSMC in 2015 and the Taiwan firm has had 100 percent of Apple’s mobile processor business in 2016 and 2017.”

samsung planuri iphone

27 COMENTARII

 1. De aceea sa nu folosească Samsung propriile-i procesoare pe majoritatea telefoanelor vândute de ei (în număr de modele)? Ba Snapdragon, ba Broadcom, Vivante, Spreadtrum și cine știe ce alte minunății :))

 2. Păi parcă samsung era doar ‘muncitorul’ care producea după schițele ‘arhitectului’ Apple, nu?

  Dacă procesorul ‘Manufactured by Samsung in Koreea’ însa ‘Designed by Apple in California’ a avut performanțe slabe, este numai vina Apple, pentru că Apple a dat planurile procesorului.
  Dacă Samsung ar fi avut vreo vina, este la mintea cocoșului că Apple ar fi făcut scandal la tribunal. Atenție! Este la mintea cocoșului!!!

 3. Apple a dat schițe proaste către Samsung. Un procesor nu se face la strung, ca să mai ajustezi nițel pe ici pe colo.
  Mă rog… Degeaba îți explic ție! Citește mai sus cum e cu cocoșul!

 4. Nu intelegi,e ok. S-a vazut tsmc a facut o surpriza,apple a rasplatit-o facand-o pt un an singurul partener
  E la mintea cocosului

 5. TSMC e disperată să obțină un contract, ca să supraviețuiască. Samsung e dea o superputere. Cu sau fără contractul cu Apple, Samsung e acolo în vârf.
  Samsung are pretenții, și nu produce pentru Apple decât de la un preț minim în sus. TSMC face orice,iar pentru Apple contează orice bănuț pe care nu îl plătește. E la mintea cocoșului.

  Tu nu înțelegi că procesoarelor nu se fac la strung… Este la mintea cocoșului!

 6. Cand e vorba de ceva negativ, e vina Samsung intr-o proporție de 100%.
  In schimb cand procesorul are performante ft bune este 100% meritul Apple ?

 7. nu cerseste….ceilalti ofera Apple oferte…nu Apple investeste cum o face samsung, miliarde pt oled etc
  wtf zici ca ai gandire de maimuta..

 8. Doamne, in loc sa scrii 10000 randuri,puteai sa zici Apple este Dumnezeu
  Nokia a pierdut mult pt ca au continuat cu Symbian pt 3 ani cand deja exista android…cum poti sa spui ca nu a fost vina lor?!?!?!
  Adica wtf…au icnercat dupa aceea cu microsoft etc…asta se itnampla cand nu ai un plan solid de viitor
  Nu uita, Apple a anuntat ca urmeaza sa faca baterii pt industria auto….si daca legi asta cu legile date in UK si Franta precum ca toate masinile din 2040 or sa fie electrice….uite cum gandeste Apple…cu 20 ani inainte…deci lasa-ma coa cu gandirea ta minora…normal ca esti om de rand cand gandesti asa.

 9. vorbeste in numele tau, ca se pare ca nu prea stii cum merg lucrurile in lumea mare
  tu stii munca acasa munca acasa zilnic aceeasi rutina..

 10. serios, imi desenezi dar te rog cu fapte oficiale !
  Nu cu bazaconii si ce crezi tu…
  Nu conteaza sa fii primul, asa si Tesla a fost inainte…ideea este ca firme precum Mercedes bmw audi nu vor apela la baterii samsung ci la tesla sau apple
  Samsung este pt saraci, deci vor face pt masa, vw,renualt,mazda, honda si probabil dacia

 11. da nu conteaza, asa si cpu A10 e asamblat de TSMC…
  in other news..
  se pare ca 3d fac recon, va depasi touchid ca securitate, vor face sistemul sa iti scaneze fata ca la mail, cu 3-4 optiuni push adica sa scaneze ca tu esti cel ce folosesti telefonul din secunda in secunda, la 30 sec, la 5 min sau 10

 12. Adica vrei sa zici ca Apple la Samsung i-a dat o schita si la TSMC o cu totul alta dupa care sa fabrice A9-le??
  Doh,atentie! Este la mintea cocosului!!!

 13. Da, este foarte posibil, pentru că Samsung și TSMC au procese de fabricație diferite.
  Cum am scris, dacă Samsung ar fi avut vreo vină Apple ar fi dat-o în judecată imediat. Samsung și-a făcut treaba exemplar!