Google Elimina o Functie Iconica din Search

Google va elimina din motorul de cautare Search functia Instant Search care este disponibila de mai bine de 7 ani de zile pentru utilizatori.

Google face o noua schimbare neasteptata pentru motorul de cautare Google Search, dupa cea prezentata de mine acum cateva ore cand v-am spus ca va reda automat clipurile video in cautari. Aceasta a doua schimbare pregatita de catre Google pentru motorul de cautare Google Search elimina de fapt o functie iconica pe care compania a implementat-o cu aproximativ 7 ani de zile in urma.

Google a luat atunci decizia de a le afisa utilizatorilor de smartphone-uri rezultate in timp real pentru cuvintele pe care le scriu, litera cu litera. Cu siguranta ati intalnit si voi aceasta functie a Google Search in utilizarea motorului de cautare al Google, iar pe masura de scriati anumite cuvinte, puteati vedea fie sugestii pentru cautare, fie rezultate afisate in timp real dupa fiecare litera adaugata.

Google a ajuns la decizia ca functia lansata atunci, in principal, pentru utilizatorii de calculatoare, nu mai are ce cauta acum pe smartphone-urile acestora. Google sustine ca nu este chiar atat de util ca utilizatorii Google Search sa vada rezultate in timp real pentru fiecare litera tastata in vederea cautarii de cuvinte sau expresii, asa ca functia aceasta iconica va fi eliminata complet in perioad aurmatoare.

Google elimina o functie iconica din Search

Google sustine ca peste jumatate dintre cautarile facute pe motorul de cautare Google Search provin de pe terminale mobile, asa ca functia aceasta va disparea de pe ele. Cei care vor folosi Google Search de pe calculatoare se vor bucura in continuare de ea, pentru ca Google nu vrea sa ii lase fara o functie utila, dar numai intr-un format unde rezultatele pot fi vazute pe un ecran suficient de mare.

Google a anuntat ca nu va elimina functionalitatea care face sugestii in timp real pentru cautarea de expresii sau cuvinte, deci aceasta va ramane in continuare. Chiar daca vom vedea in Google Search sugestii pentru expresii ce pot fi cautate, pagina cu rezultate nu va afisa in timp real rezultatele disponibile in motorul de cautare Google, asa ca va trebui sa facem efectiv cautarea pentru a le vedea.

“We launched Google Instant back in 2010 with the goal to provide users with the information they need as quickly as possible, even as they typed their searches on desktop devices. Since then, many more of our searches happen on mobile, with very different input and interaction and screen constraints. With this in mind, we have decided to remove Google Instant, so we can focus on ways to make Search even faster and more fluid on all devices.”

Google permitea dezactivarea acestui sistem de cautare in trecut pentru orice utilizator si probabil a observat ca multi au inceput sa dezactiveze acest sistem. In momentul de fata schimbarea celor de la Google se propaga in lumea intreaga pentru cautarile facute prin intermediul Google Search, asa ca daca nu va bucurati acum de ea, fiti sigur ca o veti simti in cateva zile si pentru cautarile facute de catre voi.

google elimina functie iconica search