Windows 10 – Functia Timeline ajunge pe iPhone

Windows 10 are functia Continuum disponibila si pe iPhone incepand de astazi, ea putand fi folosita cu ajutorul aplicatiei Continue to PC.

Windows 10 va avea in Fall Creators Update o noua functie foarte interesanta care le va permite utilizatorilor sa interconecteze un smartphone si un calculator pentru a transfera informatii. Microsoft a prezentat aceasta functie cu cateva luni de zile in urma, iar atunci s-a spus ca Windows 10 va avea functia Timeline atat pentru iPhone, cat si pentru Android, insa zilele trecute o versiune beta noua aducea suportul doar pentru Android.

Windows 10 va avea totusi suport si pentru terminalele iPhone, iar asta a dvenit evident in momentul in care Microsoft a lansat in App Store o aplicatie numita Continue on PC. Aceasta aplicatie dezvoltata special pentru iPhone este gandita pentru a functiona numai cu Windows 10, ea permitand folosirea functiei Timeline deoarece in alt mod aceasta implementare nu ar fi posibila si pentru smartphone-urile Apple.

Windows 10 in versiunile beta ale Fall Creators Update le permite utilizatorilor sa foloseasca noua aplicatie pentru iPhone sa continue unele task-uri inceputa pe smartphone. Mai exact, dupa instalarea acestei aplicatii pe iPhone, Windows 10 ne va permite sa continuam navigarea pe internet inceputa pe smartphone, sa partajam texte, sau sa facem o varietate de alte actiuni, care deocamdata nu au fost activate.

Windows 10 – Functia Timeline ajunge pe iPhone

Windows 10 incearca prin aceasta functie Timeline sa copieze functia Handoff pe care compania Apple a implementat-o pentru Mac-uri si iDevice-urile sale. Aceasta permite efectuarea a exact acelasorasi functii, exceptia fiind ca in cazul Windows 10 vorbim despre suport atat pentru iPhone, cat si pentru Android sau Windows Phone, in timp ce in cazul macOS exista doar suport pentru terminalele care ruleaza iOS.

Windows 10 fi mai versatil decat sistemul de operare al celor de la Apple, dupa cum era de asteptat, iar asta ii va face pe multi utilizatori Android si iPhone foarte fericiti. Ar putea si Apple sa implementeze o asemenea functie in macOS, dar desigur ca nu o va face pentru ca vrea sa tina ecosistemul foarte inchis, lucru pe care Microsoft nu il doreste cu Windows 10 pentru a avea un grad de utilizare cat mai mare.

Windows 10 Fall Creators Update va fi lansat in toamna acestui an, dar deocamdata nu se stie exact cand, insa functie este disponibila chiar acum in versiunile beta. Orice utilizator al programului Windows Insider poate instala actualizarea pentru Windows 10 pentru a se bucura de aceasta functionalitate a Timeline pe iPhone si Android, dar restul vor trebui sa mai astepte pana la lansarea oficiala.

Windows 10 necesita aplicatia Continue on PC pe iPhone pentru interconectare, ea putand fi descarcata urmand acest link.

windows 10 timeline iphone

2 COMENTARII

  1. too little too late…este limitat ce ofera microsoft pt apple, iphone etc…pt ca sunt f multe ce sunt valabile doar in Apple ecosystem, precum imessage facetime,photos,app store,mail,notes,maps etc. Cei cu mac nu o sa fie atrasi de acest lucru, nici macar 1 user, e prea limitat. Cred ca este mai ok pt cei cu android, cumva fac un ecosistem al lor, windows+android si pe asta ar trebui sa se axeze