Windows 10 – Functia Imprumutata de la macOS

Windows 10 imprumuta o functie a macOS pentru a analiza pozele din calculatoare folosind inteligenta artificiala pentru a permite cautari inteligente.

Windows 10 va avea intr-un final o functie pe care macOS o ofera pentru utilizatorii sai inca din cursul anului trecut si care va deveni mai buna in maOS High Sierra. Vorbesc despre o fucntie pentru aplicatia Poze, Photos, aceasta analizand imaginile din Mac-uri folosindu-se de inteligenta artificiala pentr a permite o mult mai simpla cautare pentru ceea ce apare in ele, iar Windows 10 va face acelasi lucru.

Windows 10 va avea integrata inteligenta artificiala si in aplicatia sa pentru vizualizarea de poze, cei de la Microsoft preluand ideea Apple de a face totul local. Windows 10 va avea integrata printre functiile sale si aceasta care este bazata pe inteligenta artificiala si care va permite analizarea elementelor din pozele utilizatorilor pentru a oferi un sistem de cautare inteligenta bazat pe ceea ce apare in ele si nu pe denumiri.

Windows 10 va avea nevoie de aproximativ o secunda pentru a analiza fiecare poza din folderele calculatoarelor noastre, iar dupa terminarea procesului va simplifica procedurile de cautare. Practic, in Windows 10, la fel ca si in macOS, veti putea efectua cautari pentru poze in baza cladirior, masinilor, sau a oricaror altor elemente care apar in pozele noastere si nu doar dupa denumirile pozelor salvate in calculatoare.

Windows 10 – functia imprumutata de la macOS

Windows 10 are aceasta functie integrata in cea mai recenta versiune beta ce este oferita inaintea lansarii Fall Creators Update, deci doar cei din programul Windows Insider o pot testa. In baza celor oferite de catre Microsoft, aplicatia Photos, Poze, din Windows 10 va putea efectua cautari chiar si dupa culorile prezente in poze, sau fetele persoanelor care se afla acolo, cam ceea ce face si macOS.

Windows 10 va incerca sa combine si pozele in care crede ca apare aceeasi persoana, insa aici vorbim despre un sistem care cel mai probabil nu va functiona fara probleme. Chiar si Apple ofera ceva similar, Google Photos o face de ceva vreme, iar Windows 10 incepe acum, dar nimeni nu este fara de greseala, asa ca pana acum toate tentativele au avut si unele probleme cu poze catalogate gresit.

Windows 10 intra totusi “in randul lumii” cu aceasta noua functie pentru ca vorbim despre un sistem care este folosit in tot mai multe sisteme de operare si aplicatii. Windows 10 nu inoveaza in acest domeniu, ci ajunge din urma companiile Apple si Google, dar abia dupa lansarea Fall Creators Update vom afla daca tehnologia folosita de catre compania din Redmond este atat de buna pe cat se asteapta oamenii.

windows 10 functia imprumutata macos