5 hoti romani au furat iPhone-uri de sute de mii de dolari

Politia din Olanda a arestat recent un grup infractional format din 5 cetateni romani care foloseau o asa-zisa “metoda romaneasca” pentru a fura produse electronice din masini aflate in miscare. In 2012 DIICOT a publicat o inregistrare a acestei metode, pe care o vedeti in clipul video de mai jos, insa nu se stie daca acest grup infractional nou a folosit aceeasi metoda, sau una modificata, pentru a fura obiectele.

Politia din Olanda a descoperit dupa, arestarea hotilor si perchezitionarea locuintei acestora, terminale iPhone in valoare de 590.000 de dolari, dar si multiple tablouri Van Gog. Hotii au fost arestat intr-un sat olandez numit Otterlo, acestea fiind in apropierea muzeului Kröller-Müller Museum, unde se regaseste una dintre cele mai mari colectii de tablouri Van Gogh din Europa, dupa cea a muzeului Van Gogh.

Politia a anuntat ca terminalele iphone in valoare de 500.000 de euro, 590.000 de dolari, fusesera furate intr-un jaf care a avut loc cu doar o saptamana inainte. Hotii au condus o masina foarte aproape de un camion de transport, au spart usa acestuia si au transferat terminalele iPhone in propria masina, pentru a le vinde mai apoi, dar in momentul de fata e greu de spus unde ar fi putut comercializa atat de multe unitati.

Politia a anuntat ca raid-uri similare sunt facute si in alte locatii europene in urma unor jafuri similare, insa acesta este singurul caz cunoscut in care sunt implicati romani. Avand in vedere ca “metoda romaneasca” s-a dovedit a fi eficienta in trecut, dar si acum, e posibil ca si alte grupari infractionale sa se foloseasca de ea, desi e greu de spus cat succes vor avea in a scapa nepedepsiti.

“Dutch police arrested five Romanian men suspected of stealing iPhones worth 500,000 euros ($590,000) in a dangerous heist on a moving truck, a spokesman said Monday. The five men, aged from 33 to 43, allegedly stole the iPhones in a late-night raid a week ago by driving a modified van so close to the delivery truck that one of the suspects was able to clamber across the van’s hood and break into the truck while it drove along a Dutch road.”